Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnquists sköna besked: "Ingen skelettskada"

Han föll över målvakten Oscar Jansson, och fick åka direkt till USÖ för att röntga en stukad fot. Det positiva beskedet: Inget brutet.

Annons

ÖSK:s högerback Daniel Björnquist for med Malmös Jo Inge Berget i ryggen ihop med målvakten Oscar Jansson efter sex minuters spel på Behrn arena på måndagkvällen.

Han försökte spela vidare, men fick bara mer ont. Gick ut efter elva minuters spel, och ersattes av Martin Broberg.

"Dajje" kördes direkt till USÖ för röntgen.

- Det var ingen skelettskada. Det är positivt. Så det handlar om någon form av ledbandsskada, berättar Björnquist.

ÖSK-läkaren Ulf Nordström utvecklar:

- Det viktiga beskedet var att det inte var någon skelettskada. Nu vet vi att det handlar om en fotledsstukning, en ledbandsskada. Det kan ta allt i från någon vecka till flera veckor, beroende på hur kraftig stukningen är. Det är för tidigt att säga, framåt torsdag-fredag vet vi mer, säger han.

Någon chans till spel på söndag mot Norrköping?

- Det är inte uteslutet. De närmaste dagarna kommer att ge mer svar. Som jag sa, det är svårt att veta något om läkningstiden så här tidigt. Han ska i gång med rehabträning så snart som möjligt.

Björnquist själv hoppas på det bästa.

- Om det var match i dag skulle jag inte kunna spela, men jag hoppas att det lägger sig fort. Just nu är det svullet, och först gäller det att få ned svullnaden. Det blir en del behandlingar de närmaste dagarna. Jag hoppas absolut på spel på söndag, men man får ta det dag för dag.

"Dajje" hör till gruppen av ÖSK-spelare med utgående kontrakt. Och hur det blir vet han i dagsläget inte.

- Vi pratade en del tidigt i våras om en förlängning, men kom inte fram då. Nu har det varit tyst ett tag. Men samtidigt är jag inte uppdaterad helt, det är min agent som får sköta de där bitarna. Jag lägger fokus på fotbollen.