Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjuhr: "Det här vänder vi på"

Efter halva matchen ledde Örebro SK:s innebandytjejer med 3–1 i kvalmatchen mot Olofström.
Gästerna lyckades dock inte knyta till säcken och förlorade till slut med 5–4.
– Det här vänder vi på i returen, säger tränaren Peter Bjuhr självsäkert.

Gårdagens första av totalt två elitserie-kvalmatcher mot Olofström blev en händelserik och underhållande historia. ÖSK-tjejerna var väl så bra som hemmalaget, men förlorade trots att de hade en tvåmålsledning halvvägs in i matchen.

Kändes surt

Efter två inledande ÖSK-mål av Sarah Sörman samt ett av Fanny Schulstad ledde gästerna med 3–1 innan Olofström både kunde reducera och kvittera inför sista perioden.

– Det känns surt. Vi hade chanser att kunna utöka ledningen både en och två gånger när det stod 3–1, konstaterar Peter Bjuhr.

Efter Olofströms starka upphämtning kunde Kajsa Lihagen ge ÖSK en ny ledning, denna gång med 4–3 i början av slutperioden. Men Olofström vägrade vika ner sig och på drygt fyra minuter kunde laget vända på underläget och vinna med 5–4.

– Deras kvittering kom efter en spelvändning där de fick ett friläge mot Johanna Skogh i målet. 5–4 kom till i slottet när de hade hårt tryck på oss. Tyvärr kunde vi inte svara upp på det, berättar Bjuhr.

På söndag är det dags för returmatch i Mellringehallen där ÖSK alltså är i underläge med ett mål. Lyckas laget vända på det väntar ett trelagskval där vinnaren spelar i elitserien kommande säsong.

– Det är bara positiva känslor inför söndag. Vi har en mycket bra chans att gå vidare, menar Bjuhr.