Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Black Knights flyttar - till Behrn arena

Amerikanska fotbollslaget Örebro Black Knights intar Behrn arena. Hårdsatsande superligalaget kommer att spela alla sina hemmamatcher 2012 på arenan - och har en vision om 4 000 åskådare.

Örebro Black Knights lägger Karlslund arena bakom sig och flyttar in på Behrn arena, och kommer därmed att dela plan med Örebro SK och Kif Örebro.

Det står klart sedan den amerikanska fotbollsklubben slutit ett avtal med Örebro kommun.

- Vi är oerhört stolta och glada, säger Black Knights ordförande Micael Jönsson i ett pressmeddelande.

Tankarna med flytten är bland annat att exponera sporten bättre - och få mer publik.

- Vi har en vision med 4 000 åskådare på läktaren där vi har bra arrangemang, där alla trivs och har roligt, samtidigt som de får njuta av amerikansk fotboll på elitnivå, säger Jönsson.

Flytten har föregåtts av en längre tids förberedelser och tekniska tester. Bland annat för att säkerställa att det går att krita upp linjer för amerikansk fotboll och sedan få bort dem igen inom loppet av 24 timmar.

Seriepremiären spelas den 15 april. Då gästar regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders Behrn arena för en repris av höstens SM-semifinal.