Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Black Knights ordförande avgår: "Tar mer än det ger"

David Jonsson klev in för att rädda Örebro Black Knights när ekonomin var som värst. Nu meddelar klubben att han avgår som ordförande. Tills vidare kliver vice ordförande Charlotta Gredenborn in som ordförande i stället, det skriver klubben på sin hemsida.

Han kom för för två år sedan med uppgift att rädda det ekonomiskt sjunkande skeppet Örebro Black Knights. Nu väljer David Jonsson att kliva åt sidan då uppdraget kräver för mycket tid och kraft.

– Under de senaste åren har jag lagt väldigt mycket tid på Örebro Black Knights och att få ordning på en ekonomi som var i fritt fall. Det har varit ett intensivt men också utvecklande arbete och jag är stolt över det vi har åstadkommit. Det har inte varit lätt och utan konflikter, men det har varit viktigt för föreningens överlevnad. Dock har det inneburit att jag har fått lägga större delen av min fritid på detta arbete och med en familj som växer där hemma är situationen inte längre hållbar. Uppdraget tar helt enkelt mer än vad det ger. Därför väljer jag att lämna mitt uppdrag som ordförande, säger David Jonsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag vill rikta att stort tack till alla som stöttat mig i min roll och för det förtroende som har givits mig. Det finns en bra grund att bygga vidare på och jag utgår ifrån att föreningen väljer att göra det på ett fortsatt ansvarsfullt, transparant och hållbart sätt. Ett sätt som bygger en förening där alla tar ansvar tillsammans.

Nu kliver vice ordförande Charlotta Gredenborn upp på ordförandeposten, åtminstone fram till nästa årsmöte.

– På årsmötet antogs en verksamhetsplan och en budget och de gäller fortsatt fram till nästkommande årsmöte. Vi i styrelsen kommer att jobba vidare i den riktning som vi gjort under Davids ledning. Vi ska vara en förening med stabil ekonomi och en förening som tar ansvar för alla delar som är Örebro Black Knights. Vi är en förening och ska jobba som en förening, att ha en ekonomi i balans är nyckeln till att vi ska kunna skapa just det, säger hon till klubbens hemsida.