Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Knights till final – efter vändning

Örebro Black Knights var illa ute. Men laget redde ut situationen och gick till SM-final.– Jag skulle vilja lyfta fram hela laget, säger lagledaren Jonas Lewén efter 20–13 mot Arlanda Jets.

Annons

På lördagen drabbade Örebro Black Knights samman med Arlanda Jets i en direkt avgörande SM-semifinal på Rosta gärde.

– Vi visste att det skulle bli oerhört tufft. Arlanda är en värdig och väldigt duktig motståndare, säger lagledaren Jonas Lewén.

Arlanda började matchen bäst. Gästerna tog ledningen tidigt, och hade inga planer på att släppa Black Knights förbi sig.

– Ja, vi fick 7–0 emot oss tidigt. Sedan lyckades vi kvittera, men de tog ledningen igen.

I andra halvlek, Black Knights låg under med 13–7 i paus, fick laget bättre fotfäste på gräset.

– Då satt vår spelidé som vi vill att den ska göra. Vi ställde om i paus, och nötte oss sakta men säkert in i matchen.

Black Knights utjämnade, och slog sedan till med ytterligare en touchdown som följdes upp av ett field-goal.

– Vi måste tänka på att vi fick vår quarterback nyckelbensskadad för två veckor sedan. Det har varit en svår period för oss, men hela laget och ledarstaben med headcoach Niklas Persson Gylfe har verkligen slutit upp och jobbat hårt.

Runningbackarna Kajsa Mattsson och Minmin Zhao var högst delaktiga i att Örebro till sist lyckades vinna med 20–13.

– Sedan fick Kajsa även rycka in som wide reciever, och löste uppgifterna på den positionen väldigt bra. Jag skulle egentligen vilja lyfta fram hela laget. Linda Johansson, Bea Lundstorp, Jennifer Bergman ... defensiven var kanonbra och stod för viktiga stopp som hjälpte offensiven.

Hur upplevde du avslutningen?

– Naturligtvis fick vi inte slappna av med tanke på att det var Arlanda Jets som vi mötte, men det kändes ändå som att vi hade ganska god kontroll.

Örebro Black Knights är nu klart för SM-final. Den avgörs, precis som semifinalen, i en enda match som spelas på Zinkensdamms IP lördagen den 19 september. Och det är inte vilket motstånd som helst som väntar för laget.

– Nej, vi ska möta Stockholm Mean Machines och de har inte förlorat en match sedan damligan startades. Det är ganska många sådana som de har spelat. Vi åker dit med en stor tillförsikt. Det kommer att bli roligt, men också väldigt, väldigt tufft. Vi förlorade mot dem förra året, och kommer att ha mycket nytta av den matchen när vi nu möts igen, säger Jonas Lewén.

Annons