Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandkåren om villabranden: "Vi kommer att ha en styrka kvar här hela natten"

Strax efter klockan 21 på måndagskvällen larmades brandkåren till ett villaområde i Hallsberg. Branden hade startat på övervåningen i ett äldre hus, vilket komplicerade släckningsarbetet.

Annons

– Vi kommer att ha kvar en styrka här hela natten, säger Martin Duberg, inre befäl på Nerikes brandkår.

Branden började på övervåningen i 1,5-plansvillan. Det bor en person i huset, som kunde ta sig ut ur huset på egen hand.

När NA:s reporter Marita Hellberg-Danielsson kom till platsen kunde hon se att det rök och slog gnistor från taket. Brandkåren var på plats med stegbil och rökdykare.

– Nu kan man bara se att det brinner lite runt skorstenen, sade Marita Hellberg-Danielsson vid 22-tiden.

För brandkåren handlade arbetet senare på kvällen om att bryta bort material och frilägga konstruktionen, för att vara säkra att det inte ligger och pyr någonstans.

Yttre befäl Ola Magnusson har pratat med husets ägare, som uppgett att han eldat med ved, när han kände röklukt och upptäckt att det börjat brinna.

– Eftersom det hade börjat brinna på vinden i ett äldre hus så är det lite svårsläckt , därför kommer vi att vara kvar hela natten, säger han.

Brandkåren har också varit inne med rökdykare för att säkerställa att huset är tomt.

Uppdatering klockan 01:

Polisen kommer att spärra av brandplatsen i väntan på teknisk undersökning så snart räddningstjänsten är klar med sitt arbete.

– Eftersom det råder en del oklara omständigheter kring vad som hänt upprättas en anmälan om mordbrand, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

TIPSA! Vet du mer? Är du på plats? Skicka mms/sms på 72019, använd Tipsa-tjänsten eller mejla [email protected]

Mer läsning