Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kvinna i Pålsboda bestulen på pengar och guldhalsband - förövarna sa de var från hemtjänsten

I helgen blev minst två kvinnor i Pålsboda bestulna på sina smycken. Tjuvarna utgav sig på falska grunder för att vara från hemtjänsten.

Annons

Det var vid 11-tiden i lördags som det ringde på hemma hos en äldre kvinnan på Folkasbovägen i Pålsboda. Två kvinnor stod utanför och sa att de var från hemtjänsten, och kvinnan släppte då in dem i sin lägenhet.

Den ena besökaren satte sig i köket tillsammans med kvinnan, samtidigt som den andre besökaren sökte igenom bostaden. Kvinnorna var i bostaden i cirka tio minuter innan de gav sig av.

Kvinnan upptäcker efteråt att hon är bestulen på två 500-lappar samt även ett guldhalsband. Hon ringer då polisen som nu upprättat en anmälan.

Polisanmält finns även från samma dag en smyckesstöld från Skolgatan i Pålsboda. Smyckena brukar förvaras i ett skrin på en byrå och målsägaren är säker på att någon gått in i lägenheten och stulit dem. Hon är osäker på om dörren var låst under dagen men ser inga tecken på att ett inbrott begåtts.

Kvinnan har uppmärksammat informationsblad uppsatta i Pålsboda, där det varnas för okända personer i området som försökt ta sig in i hem genom att säga att de är från hemtjänsten. Något sådant besök har dock inte kvinnan på Skolgatan haft.

Det finns i nuläget inget spår efter förövarna i de båda fallen av stölder.

Mer läsning

Annons