Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias: 57-åringen efter att ha kört ner grannarnas staket: Jag drack en kvarting whiskey efteråt

Den 57-årige traktorföraren körde in sina grannars staket när han skulle flytta på en fyrhjuling.
Han var kraftigt berusad under färden, enligt åklagaren.
Själv hävdar mannen att han druckit en kvarting whiskey efter traktorfärden.

Annons

Genrebild

Det var den andra maj som 57-åringen använde en traktor för att räta upp en fyrhjuling som hamnat fel. Det hela slutade med att han körde ner sina grannars staket i deras trädgård. 57-åringen själv säger att traktorn började rulla bakåt när han hade problem med att få i en växel. Grannen har vittnat om att 57-åringen verkade vara väldigt berusad, och att han inte svarade på tilltal.

Det dröjde en stund innan grannen ringde till polisen. När polispatrullen kom till platsen togs blodprov och urinprov. 57-åringen hade då 1,83 promille alkohol i blodet, och var alltså kraftigt berusad. 57-åringen själv hävdar att han var nykter när han körde. Han säger att han blev skärrad och hävdar att han drack en kvarting whiskey efteråt i sin bostad.

Åklagaren ville få 57-åringen dömd för grovt rattfylleri. För en fällande dom var åklagaren tvungen att bevisa att 57-åringen faktiskt var påverkad när han körde traktorn.

Örebro tingsrätt skriver i domen att det inte går att utesluta att det gått mer än två timmar mellan den påstådda eftersupningen och urinprovtagningen. Därför har provtagningen ett lägre bevisvärde, anser rätten. En av 57-åringens grannar har också lämnat olika uppgifter om hur lång tid det tog innan han kontaktade polisen.

Händelsen skedde i södra länsdelen.

Mer läsning

Annons