Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man från Närke misstänkt för dubbelmordet utanför Mantorp

Två män, 34 och 38 år gamla, sitter anhållna skäligen misstänkta för dubbelmordet
utanför Mantorp som skedde tidigare i juni. 38-åringen är skriven på en ort i Närke, enligt Corren.se.

Annons

Åklagarmyndigheten gick i ett pressmeddelande under torsdagen ut med att två personer har anhållits skäligen misstänkta, vilken är den lägre misstankegraden, för två fall av mord i Mantorp. En 62-årig kvinna och hennes 70-årige man hittades döda på kvällen den 12 juni. Paret hade utsatts för grovt våld och polisen inledde en förundersökning om mord, enligt Corren.

De anhållna personernas identitet är i nuläget under sekretess.

"Eftersom utredningen är inne i ett tidigt skede kan jag inte lämna någon information förrän efter en eventuell häktningsframställan", säger chefsåklagaren i Linköping Pär Andersson i pressmeddelandet.

Flera av varandra oberoende källor uppger dock för Corren att de misstänkta är två män, 34 och 38 år gamla. Den äldre mannen är skriven på en adress i Närke. En av männens advokater, Mats Tornéus, kan inte heller uttala sig angående sin klient eller bekräfta om han hör hemma i länet.

– Jag kan inte uttala mig alls om vilka personer som är misstänkta. Det är sekretess på personuppgifterna. Det är väldigt allvarliga brottsmisstankar vilket kan vara en orsak till att åklagaren resonerar så, säger Mats Tornéus till NA.

Kan du säga något om ärendet just nu?

– Det jag kan säga är att min klient förnekar brott, säger Mats Tornéus.

Enligt pressmeddelandet från åklagarmyndigheten kommer de anhållna personerna nu att förhöras. Om personerna ska begärs häktade beräknas det ske fredagen den 30 juni.

Mer läsning

Annons