Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänks mördad – 29-årig kvinna anhållen: "Hon larmade SOS själv"

Artikel 1 av 22
Mordet i Ställdalen
Visa alla artiklar

En 29-årig kvinna greps på måndagskvällen misstänkt för mord i Ställdalen. Kvinnan kontaktade själv SOS alarm.
– Vi har en större insats och har inlett utredningsarbete på platsen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Annons

Polisen var till en början förtegen om information om mordet i Ställdalen, norr om Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun. Först vid 23.00-tiden på måndagskvällen hade de kunnat underrätta offrets anhöriga. Det är en man i 45-årsåldern som misstänks ha bragts om livet.

– Det jag kan berätta är att vi fick in ärendet klockan 18:40 via SOS. Den misstänkta kvinnan ringde själv och larmade, säger Jens auf der Heide.

Hur arbetar ni med ärendet?

– Vi har spärrat av platsen och utökar utredningsarbetet varefter vi får patruller på plats. Då handlar det bland annat om förhör, av vittnen och andra som kan anses intressanta i utredningen, säger Jens auf der Heide.

Den 29-åriga kvinnan misstänks ha dödat mannen inomhus, i en lägenhet. Offret var skriven i lägenheten där kroppen påträffades.

Förundersökningen inleddes klockan 19.14 och den är rubricerad som mord. Den misstänkta kvinnan är förd till polishuset i Örebro.

– Kvinnan är anhållen i natt av jouråklagare, säger polisens pressinformatör Stefan Dangardt och fortsätter, åklagaren har 72 timmar på sig om hon ska häktas eller inte men det är normalt med häktning vid den här typen av ärenden.

Han berättar att det under tisdagen pågår teknisk undersökning på platsen för att försöka säkra spår till utredningen och förhör görs med personer som kan ha information kring det inträffade.

– Kroppen ska underställas rättsmedicinsk obduktion, säger Dangardt.

Troligtvis kommer obduktionen att genomföras redan under onsdagen. Enligt information på polisens hemsida är det under sen tisdagsmorgon ännu oklart hur kvinnan ställer sig till det brott hon misstänks för.

Alla artiklar i
Mordet i Ställdalen