Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte moskébrännaren omhäktad – åtalet dröjer

Artikel 26 av 50
Moskébranden i Vivalla
Visa alla artiklar

20-åringen som är misstänkt för moskébranden i Vivalla omhäktades på torsdagen av Örebro tingsrätt.

Annons

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar och den misstänkte 20-åringen var precis som vid den förra omhäktningen med på tv-länk från häktet i Sollentuna. Han är placerad där av säkerhetsskäl. Innan förhandlingen stängdes för allmänheten ifrågasatte den åtalade varför hans försvarare var med under förhandlingen.

Vad gör han där?

När lagmannen och domaren i målet Björn Lindén försökte förklara varför advokaten var med blev han kallad för idiot av 20-åringen. När förhandlingen åter öppnades för allmänheten fortsatte 20-åringen att kalla domaren för idiot.

Det var den fjärde häktningsförhandlingen sedan 20-åringen greps. Rätten beslutade att han fortsatt ska vara häktad. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand vid moskébranden och även för försök till mordbrand mot en kiosk i Markbacken den 22 september.

Senast den sjunde december ska åtal vara väckt. Åklagaren Magnus Oscarsson hoppas kunna väcka åtal före jul. Fortfarande återstår resultat av den tekniska undersökningen vid brandplatsen.

– Vi väntar på analysresultat fortfarande. Vi har börjat få delresultat men allt har inte kommit, säger Magnus Oscarsson till NA.

Se också:

►[+] Misstänkte moskébrännaren i nya förhandlingar – på tv-länk från häktet: "Idioter! Jag vill se mig själv på bild"

Nya uppgifter i moskébranden: Åklagaren: "Misstänkt person skyddade moskébrännaren"

Misstänkte moskébrännaren kan vara allvarligt psykiskt störd

Alla artiklar i
Moskébranden i Vivalla