Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte moskébrännaren omhäktades – skrek ”idioter” åt rätten

Artikel 34 av 63
Moskébranden i Vivalla
Visa alla artiklar

Under torsdagen omhäktades den 20-årige man som misstänks för att ha bränt ned Örebro moské.

Annons

Det är SVT Örebro som rapporterar att det under torsdagen hölls en ny häktningsförhandling mot den 20-årige mannen som misstänks för branden som totalförstörde Örebro moské natten till 26 september.

Se läsarfilmen från brandnatten:

I samband med förhandlingen ska 20-åringen ha attackerat både domare och åklagare verbalt via tv-länk, då han själv inte fysiskt fanns på plats i tingsrätten.

Mannen sitter sedan början av oktober på en säkerhetsavdelning i Sollentuna. Under torsdagens förhandlingar omhäktades han på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och förberedelse till mordbrand.

– Jag kan inte säga om misstankarna har stärkts eller inte men han är fortsatt häktad på sannolika skäl, säger lagmannen Björn Lindén, till SVT Örebro.

Enligt SVT Örebro ska mannen, under förhandlingen, attackerat rätten verbalt och skrikit ”idioter, idioter, ni är idioter”.

– Det var många som var i salen, både åklagare och polis men jag tog inte åt mig, säger domaren Björn Lindén, till SVT Örebro och fortsätter: Jag förstår att han är frustrerad.

Kung Carl XVI Gustaf, landshövding Maria Larsson samt Jamal Lamhambi, vd stiftelsen Örebro moské, med dottern Jasmine på parkeringen vid den nedbrunna moskén.

Se och läs mer om moskébranden i Vivalla:

Vittne på plats vid branden blev omringad av maskerade män: ”Jag blev rädd”

20-åring gripen misstänkt för moskébranden i Vivalla

Räddningsledaren om dramatiska brandförloppet: "Taket rasade in redan efter 25 minuter"

Moskéns vd: "Det är en sorglig dag för muslimer i Sverige"

Alla artiklar i
Moskébranden i Vivalla