Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördare döms för misshandel med stekpanna på Kumla: "Perfekt träff"

En 29-årig rånmördare fälls för att ha slagit en stekpanna i huvudet på en dubbelmördare inne på Kumla-anstalten i maj förra året.
Nu döms han till ytterligare åtta månaders fängelse.

Annons
Dubbelmördaren blev slagen med en stekpanna i huvudet.

Det var i maj förra året inne på anstalten som 29-åringen ska ha drämt en stekpanna i huvudet på en 37-årig dubbelmördare.

Mannen var förbannad på 37-åringen för att han inte fick den mat som han ville ha.

Den 37-årige mannen var matansvarig på avdelningen. Han avtjänar där ett livstidsstraff för att ha slagit ihjäl en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna med ett järnrör i östgötska Ljungsbro 2013.

"Du vägrar köpa halal till mig och då ska ingen annan få mat på avdelningen", ska 29-åringen ha sagt innan han gick till attack med stekpannan.

Dubbelmördaren har uppgett att han fick en jättesmäll, en ”perfekt träff” mitt i huvudet. Några medfångar lyckades avstyra bråket och gå emellan. Kriminalvårdarna kom till undsättning och förde bort rånmördaren från avdelningen.

"Synd att jag inte träffade ordentligt. Jag skulle ha slagit honom minst fyra till fem gånger till. Jag är så jävla trött på honom", sa rånmördaren efter attacken.

Övervakningsfilm från kameror inne på anstalten fångade misshandeln. Rånmördaren åtalades för grov misshandel men tingsrätten anser inte att brottet var så pass allvarligt.

"Gärningen har naturligtvis varit både hänsynslös och rå, men det kan inte heller sägas att NN visat sådan särskild hänsynslöshet eller råhet som krävs för att bedöma gärningen som grov misshandel. Gärningen är därför att bedöma som misshandel", skriver tingsrätten i sin dom.

Den 29-årige mannen dömdes för ett brutalt rånmord till sexton års fängelse 2013. Nu får han ytterligare åtta månaders fängelse.

Mer läsning:

Rånmördare slog stekpanna i huvudet på dubbelmördare inne på Kumla

Mer läsning

Annons