Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släp välte på väg 204 vid Lanna – olja och bensin läckte ut

(Uppdaterad 23.10) Olja och bensin läckte ut på vägen efter att ett släp vält vid Lanna på fredagseftermiddagen. Under bärgningen släpptes trafiken på växelvis. Först strax innan klockan 23.00 var det åter full framkomlighet på vägen igen.

Annons

Ett släp välte på länsväg 204 vid Lanna på fredagen. På släpet låg en brunnsborrningsmaskin. Maskinen åkte av släpet och blev hängande på sidoräcket av vägen. I samband med bärgningen släpptes trafiken på växelvis.

Traktorn hade två släp och det var när dragöglan längst bak lossnade som det främre släpet välte. Hydraulolja och bensin började läcka ut.

– Det var ett mindre läckage på vägbanan. Det kom inget i diket och vi behöver inte gräva för att sanera, säger Martin Duberg, inre befäl på Nerikes brandkår.

Klockan 14.55 kunde trafiken söderifrån i riktning mot Vintrosa inte ta sig ut på E 18 i västlig riktning (mot Karlskoga). Däremot gick det bra att åka från Vintrosa mot Lanna-Fjugesta. Obetydliga mängder hydraulolja och diesel läckte ut. Kanträcket hindrade släpet från att fortsätta ner i diket.

Mer läsning

Annons