Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blank kan gå för fullt

I senaste matchen var fotskadade Ulrika Blank med på bänken utan att spela, men mot Elverket är hon tillbaka på banan igen.
– Jag kan gå för fullt, inga problem, säger landslagsspikern.

Hittills den här säsongen har Ulrika Blank levererat 101 anfallspoäng vilket gör henne till den högst placerade Örebrospelaren i elitseriens anfallsliga – och då har hon ändå missat en match.

I hemmamötet med Svedala i början av januari skadade Ulrika Blank foten och var visserligen med ner till bortamötetmed Hylte/Halmstad veckan efter, men spelade inget då.

I dag är det dags för comeback.

– Visst har det gjort ont och varit svullet, men jag har låtit det ta tid att läka och nu känns foten helt okej, säger hon.

I förra mötet vann Örebro Volley med klara 3–0. En sådan matchbild lär det inte bli nu.

Elverket, som inledde säsongen med en tunn omeriterad trupp, har tuffat till sig med till exempel före detta landslagspassarna Dewi Surjadi och Malin Sandler.

Elverket kan sätta upp en startuppställning där fyra spelare har över 300 A-landskamper tillsammans.

– Om de startar med de spelare som vi tror så är det ingen dålig meritlista på dem. Det är bara att ställa in sig på en jämn och tuff match, konstaterar Ulrika Blank.

INFÖR Elverket-Örebro

Vad: Elitserien i volleyboll, omgång 12.

Var: Tellushallen, Vallentuna.

Läget i laget: Örebros center Karin Magnusson är fotskadad och missar matchen.

Tränarens kommentar: – Vi kommer att få jobba riktigt hårt i Tellushallen precis som många gånger förr. Elverkets bästa uppsättning håller hög klass, inte minst på hemmaplan. För oss gäller det att jobba hårt i passnings- och anfallsspelet för att hålla bra effektivitet med få misstag, säger Jonas Håård.

NA tippar: 2–3.