Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blåvitt har redan bokat in guldfesten

Har IFK Göteborg tagit ut segern mot ÖSK i förskott? Klubben har redan planerat in vart ett eventuellt cupguld ska firas.

Nog för att IFK Göteborg leder allsvenskan och är skyhöga favoriter inför mötet i finalen av svenska cupen mot allsvenska tabelljumbon ÖSK. Men att börja planera segerfesten redan nu är kanske att gå händelserna i förväg – och det är precis vad Blåvitt har gjort.

På klubbens officiella hemsida informeras fans om vad som gäller vid ett guldfirande. ”Vid en eventuell seger kommer en guldfest att arrangeras på Trädgår’n i Göteborg. Entréen öppnar klockan 18.00” står det bland annat.

Klubben har alltså för avsikt att fira cupguldet på samma plats där ÖSK:s supportergrupp Kubanerna ska ladda upp inför matchen på söndag.

– Inför en match som kan ge oss en titel planerar vi alltid för två scenarion. Om vi vinner på söndag vet vi att det kommer att finnas en stor efterfrågan på att få träffa och hylla laget under strukturerade former. Då har vi pratat med Trädgår'n och funnit en bra lösning, säger IFK Göteborgs marknadschef Andrej Häggblad till GT när han berättar om planerna.

Är det först till kvarn som gäller?

– Så kommer det att vara. Men Trädgår'n är ju en ganska stor anläggning, en av de största i Göteborg, så vi har gjort vad vi kan för att så många som möjligt ska få plats.

Hur vågar ni gå ut med att ni bokat lokalen redan?

– Vågar och vågar... Det finns två tänkbara scenarion och det handlar snarare om att vara professionell. Det är inte så att vi tar ut något i förskott – men vi är redo.