Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev en snackis på Twitter – nu har ÖSK:s Daniel Björnquist fått tillbaka sitt mål

Han gjorde mål men blev av med fullträffen efter att det rapporterats in som självmål.
Det hela blev en snackis på Twitter och nu har ÖSK:s Daniel Björnquist fått tillbaka sitt 1–0-mål borta mot Östersund.

Annons

► (+) LÄS OCKSÅ: ÖSK-förvärvet på rätt väg efter frustrerande start: "Jag hoppas på spel mot Dalkurd"

Daniel Björnquist är sannerligen inte en vanlig målskytt för ÖSK. Sedan han anslöt till klubben 2013, med ett år däremellan i AFC Eskilstuna i fjol, hade han inför lördagens bortamatch mot Östersund bara gjort ett mål i den svartvita dressen.

Men mot Östersund slog han till när han frispelades av Nahir Besara. Mycket kallt chippade Björnquist bollen över Andreas Andersson i hemmamålet varpå bollen studsade mot det öppna målet. Östersundsmittbacken Sotirios Papagiannopoulos lyckades dock nå bollen, men inte bättre än att han skickade in bollen ribba in.

► (+) LÄS OCKSÅ: Björnquist klev fram när ÖSK tog tung seger på bortaplan: "Jäkligt skönt att göra mål"

Först utropades Björnquist som målskytt men i efterhand blev målet inrapporterat som självmål.

Björnquist hann även med en assist till Isaac Boyes 2–0-mål. Hans insats blev sedan en snackis på Twitter, inte minst det faktum att han blev av med sitt mål.

”Vilka jävla maskiner vi är alltså! Ni kubaner som va på plats <3 <3 #dajje till landslaget, tjala lala”, skrev ÖSK-kaptenen Nordin Gerzic och fick svar från en trio före detta ÖSK-spelare.

”Vill dock se mer poäng från @Dajjebjornquist. va nära 1+1 i dag”, twittrade Robert Åhman Persson, numera i portugisiska Belenenses.

”Tråkigt att det blev självmål, hade varit snyggt annars”, skrev Erik Moberg, i dag i Jönköpings Södra.

”Fan är det Cicinho som spelar i ösk eller Dajje Speedy gonzales Bearquist”, twittrade Astrit Ajdarevic som så sent som i helgen blev grekisk ligamästare med AEK Aten.

► (+) LÄS OCKSÅ: Förre ÖSK-stjärnan om grekiska guldfirandet: "Det här går utanpå allt jag någonsin kunnat föreställa mig"

Det verkar även som att det efteråt har drivits på en del för att Björnquist ska tilldelas målet. Och det har i så fall gett resultat. På tisdagen stod det klart att han fått tillbaka sitt mål. Björnquist själv twittrade ut det hela under tisdagen. Och ska man gå efter hans tweet får två före detta ÖSK-spelare ses som misstänkta för att vara ledande i kampanjen.

"När man tröttnat på @rinnejacob @ahmanpersson", skriver Björnquist på Twitter.

► (+) LÄS OCKSÅ: Brändh: Axel Kjäll är på väg att bygga något häftigt