Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev racerförare för en dag - stäms på 100 000 kronor

Den 48-årige mannen skulle bli racerförare för en dag.
Men det slutade inte bra - och nu stäms han på närmare 100 000 kronor.

Annons

48-åringen, som bor i Stockholm, deltog i företagseventet ”Bli racingförare för en dag” på Karlskoga motorstadion i september året. Eventet arrangeras av Bohlin Racing. Men racingdrömmarna fick ett abrupt slut för 48-åringen när han tävlade mot sina arbetskamrater.

Enligt en person på Bohlin racing, som övervakade loppet, försökte 48-åringen köra om en annan bil men missbedömde avståndet till en kurva - och började bromsa för sent. För att undvika kollision med bilen framför så körde 48-åringen av banan på höger sida och fortsatte rakt fram för att köra upp banan igen. Men när han gjorde det så körde han rakt in i högersidan på en annan bil. Efteråt konstaterades det att det inte var något fel på bromsarna i bilen.

Men den största smällen verkar 48-åringen åka på nu. För nu stämmer Bohlin racing mannen på närmare 100 000 kronor för skador på båda bilarna. En av bilarna kunde inte användas vid de tre efterföljande inplanerade aktiviteterna under hösten.

48-åringen stäms på grund av ”vårdlös körning” och Bohlin racing menar att han ”helt missbedömt bromssträckan till kurvan”.

I stämningsansökan betonar Bohlin racing att innan man deltar i ”Bli racingförare för en dag” ska man underteckna en ansvarsförbindelse, där det bland att går att läsa ”att vid vårdslös körning samt vissa närmare angivna påkörningar debiteras dubbla självrisker per bil”. Utöver det kräver Bohlin racing stilleståndsersättning på 45 000 kronor för bilen som var obrukbar under hösten.