Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bli politiker om du vill tjäna bra och gå i pension tidigt

Skulle någon fråga mig vilket jobb jag skulle rekommendera där man tjänar tillräckligt mycket i lön för att gå i pension efter tio års arbete och samtidigt är ett jobb där det enda du behöver vara bra på är att prata för dig? Då skulle jag rekommendera personen att bli politiker.

Detta kan låta sorgligt ur många synvinklar, men detta är ren sanning om vi forskar djupare på många av dagens politiker. Många politiker luras och är inte politiker för att förändra samhället till det bättre eller efter vissa ideologier, utan för att de är egoistiska och vill tjäna pengar för att lite senare i livet kunna vara helt lediga.

Det finns för många politiker som inte delar sin politiska åsikt med sina fritidsintressen. Vi kan till exemplet diskutera ett fall där en person arbetade som högt uppsatt inom Miljöpartiet samtidigt som personen på fritiden flög massor och åkte flera tusen mil per år med en icke el-bil.

Efter några år i arbete gick denna person i pension och fortsätter att utföra sina mindre bra miljö-fritidsaktiviteter. Varför ska dessa människor som, rent ut sagt, lurar hela befolkningen få en lön på runt 70 000 kronor i månaden för att sen ta pension bara efter några års arbete?

Samtidigt finns det människor som räddar liv och planeten som inte får en lön som är i närheten av en politikers. Varför kollas inte politikers icke-arbetstid upp? Nej, Sverige behöver vakna upp från att tro att samhället inte kan göra något åt all hyckleri och dubbelmoral som finns hos dagens politiker.

Anonym person som är trött på all hyckleri och dubbelmoral som finns hos dagens politiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel