Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtar, sport och nyheter gav extrem läsning: ”Bevis att vi är på rätt väg”

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

I veckan kunde vi med glädje berätta att NA nu har över 10 000 kunder som bara prenumererar på digitalt material. Det är en viktig milstolpe för oss. Det visar samtidigt att människor i Örebro län både vill ha och betala för våra nyheter oavsett publiceringsform. Tillväxten av nya kunder är fantastisk och vi märker att vi når fler vecka för vecka. Då all läsning loggas på na.se och i vår e-tidning kan vi se hur intresset för våra nyheter skjuter i höjden. Jag ska ta ett exempel för att förklara vad jag menar.

I torsdags visades NA:s artiklar 144 000 gånger för våra prenumeranter som var inloggade i vår app eller på vår sajt. En av våra högsta lässiffror sedan vi började ta betalt för alla våra nyheter på na.se. Torsdagen var också en speciell nyhetsdag. Förutom alla nyhetshändelser kunde våra prenumeranter se Indianernas kvartsfinal i speedway mot Västervik direktsänd på na.se. Samtidigt pågick det matchrapportering i hockeymötet mellan Örebro och Leksand. Dessutom hade vi flera publiceringar kring åskovädret som drog förbi över länet under torsdagen. Bland annat en spektakulär film som visar hur blixten slår ned i Svampen. Inte undra på att rekordmånga ville ta del av våra nyheter.

Hela veckan har varit nyhetsintensiv. Det märks verkligen att samhället kommit igång efter semestrarna även om vädret gett oss medelhavsvärme under veckan. Stora nyheter har avlöst varandra och redaktionen har jobbat för högtryck. I måndags varslade Suzuki i Garphyttan en fjärdedel av de anställda. Ledningen skyller på Donald Trump och USA:s handelskrig mot Kina. Det får nu direkta effekter i Sverige och i Örebro län. NA var först att berätta om den dystra nyheten och vi var också på plats och direktsände på na.se. Företagsledning och facket uttalade sig liksom flera anställda. Det pratas mycket om en annalkande lågkonjunktur men nu har Örebro län på kort tid haft flera varsel.

Det är ett våldsbrott som angår hela Örebro

I veckan skedde också ett genombrott i utredningen kring den mördade trebarnsmamman Lena Wesström. NA kunde berätta att en person gripits och anhållits som misstänkt för mordet. Intresset kring denna rapportering har varit extremt stor. Det är också därför vi rapporterar så mycket kring detta mordfall. Det är ett våldsbrott som angår hela Örebro och så länge det är ouppklarat är det vårt jobb att berätta vad som händer i utredningen. Steg för steg. Allmänintresset är stort. Det innebär att allmänheten har rätt att få veta vad som händer i utredningen. Det här är för övrigt det mest omskrivna mordfallet någonsin i NA och i Örebro.

När vi nu har 10 000 digitala kunder vet vi att vi är på rätt väg.

Det är en komplex och speciell situation att å ena sedan publicera nyheter i en stark och anrik 176-årig tidning och å andra sidan lägga ut nyheter i nya medier som utvecklas i snabb takt. När vi nu har 10 000 digitala kunder vet vi att vi är på rätt väg. Det sporrar oss att fortsätta utveckla såväl papperstidningen som våra digitala medier.