Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bloggen har lyft den politiska debatten

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

Det är snart två veckor sedan vi smög igång NA:s politikerblogg - en åsiktsportal för politisk debatt i Örebro län. Ett 60-tal politiker har visat intresse för att blogga och redan i skrivande stund är ett 30-tal politiker med och bloggar från åtta olika partier. Inläggen postas från Hällefors i norr till Askersund i söder.

Det är fantastiskt roligt att så många vill vara med och dela sina åsikter hos oss. Det visar att det finns en pågående och livaktig debatt om frågor som ligger våra läsare mycket nära. När Ericssons besked om Kumlafabrikens framtid blev verklighet förra veckan var inte bara NA på plats utanför industribyggnaden och sände live i na.se. Snabba var också flera av politikerbloggarna att kommentera Ericssons besked. Flera röster från flera partier. Åsikter som snabbt blev mycket lästa. Det är precis så vi på NA vill att politikerbloggen ska fungera.

Karolina Wallström (L) bloggar nu om att slottet i Örebro borde utvecklas och blir en plats för kultur, handel och serveringar. Örebro är redan den stad i Sverige där turismen ökar snabbast. Förslaget skulle kanske ge ännu mera fart i besöksnäringen.

Sara Richert (MP) bloggar om partiets förslag att göra om nedre delen av Stortorget till en lekplats. Ta bort 70 parkeringsplatser och istället skapa förutsättningar för möten mellan människor.

Två lokala frågor där jag kan ana att det finns många åsikter. Johan Stolpen (v) i Hällefors skriver om de ökande klyftorna i samhället och Linn Andersson (m) tycker inte att politiker ska leka styrelseproffs. Hans Karlsson (s) i Hallsberg skriver att Sverige behöver sina invandrare. Många och skiftande ämnen med andra ord.

Här hittar du alla politikerbloggar

Den svenska journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea i 5 500 dagar utan åtal eller rättegång. Han greps 2001 efter att ha skrivit en regimkritisk artikel. Han sitter fängslad för sina åsikters skull. I Sverige är yttrandefrihet en självklarhet. Den ska vi vara rädda om. Det är just yttrandefriheten som gör det möjligt att ha medier som granskar samhället och makten. I Eritrea finns varken fria medier eller politikerbloggar.