Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BMB vill skärpa tillsynen

När förslag till ett föreläggande på Nordic lunch med så kallat vite på 40 000 kronor behandlades av Bergslagens miljö- och byggnämnd, BMB, i förra veckan bordlades ärendet.

Nya anmärkningar efter att tidigare brister åtgärdats har varit ständigt återkommande sedan Livsmedelsföretaget Nordic lunch startade verksamheten i den nybyggda anläggningen vid Bandygatan.

– Vi vill ha en förnyad kommunikation och gå till botten med det här. Intrycket inspektionerna ger är att lokalerna inte är ändamålsenliga och att de är slitna, säger BMB:s ordförande Göran Gustavsson (FP).

Kommunens bolag Ilab byggde och äger lokalerna som Nordic lunch hyr sedan 2006.

Den senaste inspektionen har anmärkningar på bland annat materialval och konstruktionsdetaljer samt rengöring.

– Vi kan bara vända oss till livsmedelsföretaget. Sedan är resten en affär mellan företaget och fas-tighetsägaren, säger miljöinspektör Karolina Lönn.

Ilabs vd Stefan Eriksson uppger att enligt hyresavtalet är det livsmedelsföretaget som står för underhållet.

– Fastigheten är i gott skick, men min erfarenhet säger att det kan räcka med någon färgflaga eller en rörgenomföring som inte är tätad på ett visst sätt för att det ska bli anmärkningar, säger Stefan Eriksson.

Om det eventuellt finns några brister från garantibesiktningen för två år sedan av industribyggnaden som inte åtgärdats har inte Stefan Eriksson undersökt.

Platschefen för Nordic lunch, Mats Lang vill inte kommentera eftersom ärendet pågår, men säger att företaget är internationellt certifierat och upprätthåller en livsmedelssäkerhet över rimliga nivåer.

– Vi har en bra dialog med Ilab. BMB är otroligt nitiska och ibland ser jag ingen saklig grund för vissa av deras bedömningar, säger Lang.