Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende för asylsökande i Gärdshyttan

Gärdshyttan har öppnats som boende för asylsökande. Redan under tisdagen anlände drygt 30 personer till anläggningen.

Det råder stort tryck på Migrationsverket att kunna ta hand om den strida ström av asylsökanden som anländer till Sverige. Det innebär att Migrationsverket är i akut behov av boende, och tecknar därför kontrakt med olika entreprenörer.

Av den anledningen erbjöd sig företaget Sellpower Information Sweden AB att öppna ett boende på Gärdshyttan som företaget köpte nu i veckan. Så sent som i tisdags skrev Migrationsverket ett avtal med företaget som drivs av Jimmy Hoppe.

– Vi erbjuder ett komplett boende med kost och logi. De asylsökande bor alltså här under tiden som Migrationsverket gör sina utredningar, förklarar Jimmy Hoppe,

Företagets avtal med migrationsverket löper över en tremånaders period, som sedan förlängs om behovet av boende kvarstår. Det innebär att det kan bli upp emot 250 personer som bor på Gärdhyttan, beroende på hur tillströmningen av asylsökande till Sverige ser ut.

Hur många finns på anläggningen i dag?

– Ett drygt 30-tal kom i tisdags och vi har lämnat ett garantiantagande om runt 125 personer, säger Jimmy Hoppe.

De asylsökande kommer från olika länder. Till Sverige kommer nu framför allt personer från Afghanistan, Somalia och Mellanöstern.

Läs mer i torsdagens Nerikes Allehanda.