Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende i Röfors körs över till förmån för sophög

Nu är vi förbannade.

Här om dagen inspekterade kommunledning och kommunala myndigheter sopföretaget i Röfors.

Den person som äger en helårsbostad på området och är folkbokförd där, har aldrig, inte någon gång sedan etableringen startade blivit kontaktad av vare sig företag, kommun eller miljöförvaltning.

Han har försökt få kontakt med företag, kommun och miljöförvaltning under en längre tid utan resultat. Han har nu lämnat in både krav och anmälningar på sopverksamheten till miljöförvaltningen.

Fastighetsägaren är totalt överkörd, han har i princip förlorat allt värde i sitt hem och i sitt egna företag som var under utveckling. Detta händer samtidigt som kommunens utvecklingschef spatserar runt hans fastighet. Myndigheter springer företagets ärenden och försöker få bort honom från hans hem.

Vi skäms att bo i denna kommun som så cyniskt kan köra över sina kommunmedlemmar. Som helt kritiklöst svansar runt detta företag som har arbetskraftsinvandrare som bor i vindsskrubb på området. Skall kommunen verkligen uppmuntra cyniskt utnyttjande av människor i nöd?

Varför har man inte sökt lagfart på marken? Jo därför att den är full med gift och det kan kosta miljoner att sanera. Det tycker man vi skattebetalare skall stå för. Nu är den uppschaktad och gifter ligger öppet för urlakning till ån.

Fullmäktige kan nu sätta stopp och inte skriva avtal om att kommunen skall stå för sanering, varför ska man skriva avtal istället för lagfart på marken man köpt.

ASSR Aktionsgruppen Stoppa sophögen i Röfors

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel