Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende med goda utsikter

Högst gick först, då Högkvarterets lägenheter började läggas ut för bokning. Från etagelägenheten på våning tio och elva har man fri utsikt åt samtliga väderstreck.

Annons

De båda nya höghusen i kvarteret Sylen vid Norra Kungsvägen utgör nu Kumlas högsta bostadshus. Där finns 44 lägenheter, som ska vara inflyttningsklara i juni. 26 lägenheter är just nu bokade.

– Fyrarummarna med terass högst upp på våning tio och elva bokades först, redan då de endast fanns på ritningsstadiet. Sedan har husen fyllt på uppifrån. Så det verkar finnas ett intresse av att bo högt upp, konstaterar Birgitta Johansson Ellbén, från Kumla Bostäder, då vi åker upp med hissen.

Mest slående

Kumlas bästa utsikt, heter det i annonseringen för lägenheterna. Och även under en grådisig dag som under NA:s besök är det verkligen utsikten som är det mest slående när man kommer upp. Plus höjdkänslan då man står vid vardagsrummets stora glasrutor som löper från golv till tak, och ser bilarna köra förbi långt nedanför på Norra Kungsvägen.

Den känslan förstärks då vi går ut på den stora terassen. Föga inbjudande denna dag med stark kall vind från norr och snöblandat regn som bildar pölar på golvet. Men med goda utsikter för lata stunder i solen i juni då denna lägenhet liksom de övriga ska stå klara för inflyttning.

Under några tisdagar har Kumla Bostäder erbjudit visningar av lägenheterna i Högkvarteret. Men några fler såna visningar blir det inte.

Utsikten intresserade

– Det sågs felaktigt som allmänna visningar, där det kom många som egentligen inte var intresserade av att boka sig på en lägenhet utan enbart var nyfikna på att se på husen och omgivningen. Den enda helt färdiga lägenheten vi har ligger på tredje våningen, och redan där blev många besvikna för att de inte fick åka upp till de översta våningarna, säger Birgitta Johansson Ellbén, som påpekar att beslutet att ställa in tisdagsvisningarna även togs ur ett säkerhetsperspektiv:

– Miljön här är fortfarande en byggarbetsplats, med allt vad det för med sig. Så nu har vi endast förbokade visningar för mindre grupper av personer intresserade av att bo här.

Annons