Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bofors byter namn?

Bofors IK kan vara historia. Nu vill Karlskoga kommun betala klubben 700 000 kronor per år för att byta namn till Karlskoga Bobcats.

Diskussionen om namnbyte på laget, från Bofors till Karlskoga, är gammal. Enligt klubbens ledning vill allt färre företag bli förknippat med det gamla Bofors-namnet, som kommer från tiden då Bofors AB var klubbens huvudsponsor, och dessutom vet allt färre unga varifrån Bofors kommer.

Avtalet, som kommunen tagit fram, innebär att Bofors får 200 000 kronor i omställningsbidrag för att ta fram nya dräkter och logotyper, och 700 000 per år över fem år. De säsonger laget går till kvalserien mot elitserien ska en extra bonus på 200 000 kronor falla ut. Som motprestation ska kommunen, förutom namnbytet, också få reklamskyltar i Nobelhallen, exponering på dräkterna, tillgång till arenans vip-loger och möjlighet att utnyttja spelarna för sponsoraktiviteter.

Avtalet, som Bofors sportchef Stefan Bengtzén och kommundirektören Anna Drevenstam arbetat fram, är tänkt att gälla från och med säsongen 2012/2013.

Klubben har hetat Bofors IK sedan 1978, då ishockeysektionen bröt sig ur KB. Dessförinnan hette laget i tur och ordning IFK Bofors, KB 63 och KB Karlskoga.