Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolag tar över skidspårning

Det blir Storstenshöjden i Örebro AB som får entreprenaden att sköta spår och leder i Ånnaboda och Kilsbergen.

På tisdagen beslutade fritid- och turistnämnden om att ge uppdraget till förvaltningen att skriva ett avtal på tre år, med option på två år till om båda parter är överens. Kostnaden blir 1,950 miljoner per år.

- Det blir billigare än vad vi själva har betalat från kommunens sida tidigare, säger nämndens ordförande Lars Johansson (C).

Entreprenören får bara ta ut avgift för kanonsnöspåret, som fram till den här vintern har skötts av Garphyttan, och det priset ska fastställas i samråd med kommunen.

- Det är viktigt att vi ska vara överens om prisnivån. Entreprenören betalar sedan in pengarna månadsvis till kommunen med redovisning, säger Lars-Gunnar Olsson, som har varit kommunens handläggare i frågan.

Oppositionen reserverade sig mot beslutet. De menar att entreprenörens arrendeskuld samt att köpeskillingen för Storstenshöjden inte är betald diskvalificerar denne från att få lämna anbudet.

- Eftersom entreprenören har en skuld till kommunen är det budet inte intressant, säger Alaa Idris (S).

Lars-Gunnar Olsson påpekar dock att den skulden förfaller till betalning först när den väntade vattendomen har kommit.

- Det finns inga oreglerade skulder i nuläget. Det är sakligt fel, säger han.