Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bondeson och Sörman, vakna upp!

Annons

I dag lever vi i ett samhälle där mycket tyvärr pekar på ett ökande politikerförakt. Detta förakt är ett bevis på ett misslyckande från oss som politiska företrädare.

Socialdemokraterna har sedan omvalet 2011 styrt Örebro kommun. Det går att ha olika åsikter om de åtta gångna åren, men att Socialdemokraterna förvaltat väljarnas förtroende väl, är att det nog inte många som kan skriva under på. I Lärarförbundets skolranking 2018 backade Örebro kommun hela 19 placeringar från föregående år. Året innan det, år 2017, kom det en rapport som avslöjade att på äldreboendet Elgströmska huset i kommunen har de äldre vanvårdats. Som om detta inte vore nog skär man nu också ner 100 miljoner i skolsektorn, för att sedan backa till 70 miljoner men istället ta resterande belopp från äldreomsorgen och andra områden som går på knäna.

Vi är genuint besvikna på Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Detta är förskräckligt! Hur kan Socialdemokraterna ha mage att samtidigt som allt ovanstående inträffar även lägga 500 miljoner kronor på ett kulturkvarter? Hur kan de tro att de kan lösa alla kommunens problem med kriminalitet genom att bygga fler fritidsgårdar? Och hur kan de tro att vi löser problematiken inom vård och omsorgen genom att omyndigförklara oss medborgare och ta ifrån oss våra privata vårdalternativ. De senaste åtta åren har gått i helt fel riktning, åtta förlorade år för örebroarna som kommer bli svåra att återhämta sig från, åtta år som aldrig går att få tillbaka.

Moderata Ungdomsförbundet är besvikna och arga. Visserligen på Socialdemokraterna och deras misslyckanden men ännu mer besvikna är vi på hur två borgerliga partier kan stå bredvid och låtsas som det regnar utan att ta ansvar. Vi är genuint besvikna på Centerpartiet och Kristdemokraterna. Hur kan egentligen Lennart Bondeson och Per-Åke Sörman stå vid sidan av och kolla på när Socialdemokraterna välter Örebro kommun upp och ner? Ser dem inte vad Socialdemokraterna gör och vad deras agerande kommer leda till? Ser dem inte att Sossarna missbrukar örebroarnas förtroende när de prioriterar skrytbyggen över välfärdsuppdraget?

Bondesson och Sörman nu är det dags att ni vaknar. Att vakna upp och försöka vända detta sjunkande skepp i en lågkonjunktur kommer vara omöjligt så nu är det hög tid. Skeppet Örebro kommun styr rakt mot ett isberg, mycket likt Titanic, och ni Centerpartister och Kristdemokrater har varsin hand på rodret.

Carl Alm

ordförande Moderata Studenter Örebro

Ellen Ejdeklint

ordförande Moderata Ungdomsförbundet Örebro Stad

Magnus Stålberg

distriktsordförande Moderata Ungdomsförbundet Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons