Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bondesons attack på Allians-kompisen 

 
Val 2014
Visa alla artiklar

I dag kom utbildningsministern och Folkpartiledaren Jan Björklund till Örebro, och Lennart Bondeson (KD) passade på att uppmana om reformstopp. Nu svarar Björklund på uppmaningen.

Efter ett besök på Risbergska skolan bjöd Jan Björklund in till fikastund vid valstugan på Stortorget med start 15:45. Inför besöket sände kristdemokraten Lennart Bondeson, kommunalråd i Örebro, en uppmaning till utbildningsministern:

- Förslaget om ny skolreform med betyg från årskurs 4 är fullständigt fel, nu behövs reformstopp och arbetsro, skriver han i ett pressmeddelande.

Vid sitt besök gav Jan Björklund svar på Bondessons uppmaning.

Lennart Bondeson, kristdemokrat och kommunalråd i Örebro kommun, skickade med en uppmaning om att införa reformstopp och säger att skolan behöver lugn och ro, vad säger du?

– Om svensk skola sjunker i resultat oavbrutet i 20 år kan man inte stillasittande bara acceptera det. Att inte göra något innebär att resultaten bara kommer att fortsätta att sjunka, det blir i och för sig lugn och ro - men till slut lär sig ingen något. Då måste vi ändra utvecklingen. Vi reformerar inte bara för att det är kul, utan för att det är nödvändigt.

Vilka reformer vill du införa?

-Vi vill återförstatliga skolan och det är för att kommunaliseringen har misslyckats. Jag ber om ursäkt till kommunalråd Bondeson, men kommunerna klarar inte av skolan. Vi måste också fortsätta att höja lärarlönerna, och där har kommunerna också misslyckats totalt. Sedan vill vi skapa ordning i det svenska klassrummet, det är alldeles för många barn som måste sitta med hörselkåpor på och som blir störda. Och det fjärde är att vi behöver ha betygen ett par år tidigare, tror jag.

Läs mer om Jan Björklunds besök i fredagens tidning.