Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Började skrika och grina"

Firandet av det nya året blev inte som tänkt hemma hos Sussie Eliasson. Hon har stark spindelfobi och flydde från hemmet med sin dotter efter att ha överraskats av en stor fågelspindel i hallen.

Klockan var runt 18-tiden på nyårsaftonen och Sussie Eliasson skulle gå till affären med sin dotter. När hon stoppade foten i sin yttersko var det något som tog emot.

– Jag stack ner handen och kände något mjukt. Jag trodde det var min dotter som skojat med mig och stoppat ner ett gosedjur, berättar Sussie.

Istället drog hon upp en hårig fågelspindel, stor som en handflata.

Sussie har, liksom dottern, i hela sitt liv haft stark spindelfobi. Hon ruskar på sig och får rysningar över hela kroppen när hon ska återberätta.

– Jag fixar inte ens att se på en bild av spindlar. Så jag började skrika och grina och hoppade och sprang in i tv-rummet. Därifrån ringde jag 112.

Polisen i sin tur ringde till hyresvärden Kumla Bostäders jour, som åkte hem till Sussie. Spindeln slogs direkt ihjäl och togs med bort i en plastpåse.

Efteråt begav sig Sussie och dottern av hem till Sussies mamma. Där stannade de kvar även ett par dagar efteråt då Sussie tyckte det var obehagligt att vistas hemma i lägenheten.

– Jag vågade inte vara kvar. Tänk om det fanns fler spindlar, eller att den jag hittade hade lagt ägg. Allt kändes mycket obehagligt.

Någon har troligtvis släppt in spindeln genom brevinkastet och den har sen sökt skydd i Sussies sko. Händelsen är polisanmäld.

På torsdagen skurade

Sussie bort smutsen i hörnet där spindeln dödades. Hon förstår egentligen att den med största sannolikhet var helt ofarlig.

– Där och då ville jag ju bara att den skulle försvinna. Men efteråt har jag funderat på varför inte jouren kunde haft en burk med sig och tagit med spindeln, istället för att direkt döda den.

Det sägs att fobier kan avta vid direktkontakt med det man är rädd för?– Så är det inte för mig! Jag är fortfarande livrädd för spindlar.