Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börjar asfaltera trots att oenighet om avtal är olöst

 
Asfaltstvisten i Örebro kommun
Visa alla artiklar

Kommunen har påbörjat en del asfaltsjobb i stan trots att oenigheten med NCC om det ramavtal som tecknas kring asfaltering inte är löst.

 I juli kunde NA berätta om att Örebro kommun och NCC inte var eniga om delar i det avtal som de hade tecknats efter en upphandling av asfalteringsåterställningar och beläggningsarbeten. Parterna har olika tolkningar av prissättningen för vissa jobb. I ett pressmeddelande kommenterar nu för fösta gången ansvariga kommunalrådet Björn Sundin (S) tvisten.

– Det är allvarligt för Örebros utveckling och för örebroarnas framkomlighet att NCC:s tolkning gör att återställningsjobb fått vänta. Det är särskilt allvarligt nu när så mycket behöver göras, säger han.

Charlotte Hagman, presschef NCC Sverige,får på lördagen inte tag på någon på NCC som jobbar med ärendet, men ger en kort kommentar

– Jag är inte insatt i detalj i ärendet eller hur avtalet har tolkats, men kan bekräfta att det finns en del oklarheter i vad som ingår i avtalet eller inte. Det har fått till följd att det har blivit en del förseningar och det beklagar vi jättemycket. Samtalen fortgår mellan NCC och kommunen för att hitta en samsyn, säger hon..

Oenigheten har gjort att många av den här typen av arbeten har legat nere. Men kommunen har dock tagit tag i det och börjat återställa så mycket asfaltsarbeten som möjligt innan vintern både utifrån från gällande avtal och i egen regi.

– Kommunen prioriterar återställning för att säkra människors säkerhet i trafiken. Det innebär inte att Örebro kommun accepterar NCC:s inställning avseende de asfaltsarbeten som ska avropas, säger Tommy Karlqvist verksamhetschef Park och gata, Tekniska förvaltningen.

Göran Wärnelid 019-15 53 50 [email protected]