Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortglömda uteliggare i Örebro

Det ligger en man dygn efter dygn utanför en fastighet hörnet Olaigatan-Skolgatan Örebro. Vems är ansvaret att detta upphör och att mannen får ett boende? Finns det ingen laglig rätt för den mannen att få sova inomhus när temperaturen krupit under 0 grader ute. Trodde först och främst att det var våra myndigheters skyldighet att ta hand om sina medborgare i svåra situationer. Trodde också att vår ordningsmakt inte tillät detta.

Kan inte vara möjligt i vårt välbeställda land att låta detta ske. Kommer alltid att finnas utslagna människor som av olika anledningar hamnat utanför samhällets regler vilket så varit och så förbli. Om vi inte har skapat ett bättre samhälle än att kunna ta hand om de utslagna, som ändå är relativt få, då har vi missbrukat de resurser som stat och kommun drar in i skatt av de som lyckats bättre.

Jag klagar absolut inte på vår välfärd totalt sett men brister finns och som inte kostar så mycket att täppa till. Skulle kunna räkna upp saker som förbrukar enorma pengar jämfört vad denna lilla hjälp skulle kosta.

Börja med att hjälpa denna person så visar ni något lite sympati.

Jag har gett honom mat men vågar inte erbjuda husrum.

”Granne med uteliggare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel