Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortjagad från bord i Askersund

Jag har gärna besökt Askersund med chokladfabriken och det vackra läget. Men i somras fick jag ändra inställning, då vi handlat på chokladfabriken och tänkte oss att ta en liten fika. Strax intill fabriken fann vi en parkering med bord och stolar vid bilen. Då det inte fanns något folk i närheten slog vi oss ner. Varvid det ganska snart kom en person och undrade om vi inte kunde läsa. Då fick vi se en liten skylt där det stod att bordet bara var till för serveringens gäster. Och visst kunde vi sett oss för bättre, men sanningen att säga så är jag inte van vid sådant. Normalt brukar man känna sig välkommen om man inte missköter sig, då företag brukar samarbeta för kundernas trivsel.

Detta etsade sig fast hos oss så i fortsättningen väljer vi väl andra platser att besöka än Askersund, även om chokladfabriken är välskött och inte kan påverka grannskapet. Men samverkan och annat brukar löna sig för alla. Som affärsman så vet jag att det finns andra metoder att öka sin omsättning än att muta in ett revir om det inte missköts. Kanske sälja grannens chockad till de som satt sig ner vid deras bord, och låta oss lämna platsen med gott humör.

Rune Jakobsson

Hökerum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel