Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosniska tidningar om ÖSK

Dagen efter att FK Sarajevo slagit ut Örebro SK ur kvalet till Europa league är bosniska tidningar fulla av braskande rubriker.
”Haskic krossade svenskarna”, ropar Dnevini avaz ut till sina läsare.

Tidningen skriver att Sarajevos 2–0-seger var välförtjänt och att de stora hjältarna var tvåmålskytten Nermin Haskic och mittbacken Sedin Torlak som ingen tog sig förbi samt den outtröttlige mittfältaren Vucina Scepanovic.

– Vi spelade som ett lag och höll oss till planen. Stort tack till fansen, säger Sarajevo-tränaren Jirzi Plizek till tidningen.

15 000 åskådareMatchvinnaren Haskic tackade de cirka 15 000 fansen för det otroliga stödet.

– Även om vi missade straffen påverkade det inte oss. Det vi kommit överens om i omklädningsrummet var också det vi utförde på planen säger Haskic.

ÖSK-målvakten John Alvbåge får en sjua på en niogradig skala av Dnevini avaz. Övriga ÖSK-spelare får femmor eller 5,5. Att jämföra med Sarajevo där ingen spelare har under sju i betyg.

Alvbåge bästDen anrika tidningen Oslobodenje har rubriken ”Haskic sänkte svenskarna” och

konstaterar att det var en säker seger.

Även här får Alvbåge det bästa betygen, en sjua. Därefter följer Paulinho med 6,5 och Nordin Gerzic och Robin Staaf som båda får sexor.