Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamburgerchefen är galen i köksprylar

Rena ytor, inga onödiga prylar, ljust, luftigt och avskalat. Ändå bekänner Magnus Pojen utan omsvep att han är prylgalen. De många skåpen och lådorna är knepet. Där inne finns en hel del, matnyttigt ...

Annons
Skenet bedrar. Trots att Magnus Pojen utan omsvep kallar sig själv för prylgalen ser det rent ut i köket. Endast espressomaskien är framme. Skåp och lådor döljer mer än porslin och bestick ...Foto: Per Knutsson

Var sitter ni helst när ni äter?

– På vardagarna när man har tider att passa blir det alltid i köksdelen, särskilt frukosten, dagens viktigaste mål. Då vill vi att barnen får i sig så att de klarar skolan. Ägg, yoghurt kanske, müsli, jucie. På helgerna sitter vi ofta i det inglasade, liksom när vi har gäster.

Gillar du att laga mat?

– Jag ... haha, nja, det blev mer förr. Men jag har lagat hur mycket mat som helst och kan få till det mesta utan recept.

Okej, hur gör man pannkakor?

– Mormors recept var med ägg, vetemjöl, mjölk och vatten, tre av varje tror jag, vattnet gör dem frasiga. Och så en massa smält smör.

Det är väldigt välstädat här. Har ni det alltid så?

– Ja faktiskt, vi mår inte bra när det är stökigt och saker står framme. Det blir oroligt på något sätt. Och så är vi en ganska planerad familj, plockar undan direkt, i resten av huset också.

Är det något särskilt du önskar dig, till köket?

– Det finns väldigt mycket redan, skåp och lådor sväljer en hel del. Jag är prylgalen! Senaste inköpet var en slipmaskin för köksknivar. Men vi har våffeljärn, hushållsassistent, toastapparat. Och espressomaskinen står faktiskt framme.

Använder ni allt det där?

– Äggkokaren sparar inte alls så mycket tid och energi som vi trodde, den har blivit stående.

Tycker du att det räcker nu då?

– Nja, allt som OBH Nordica designar är så himla snyggt. Vi är designintresserade både jag och min fru. En sån där pastagryta med ett lock som man bara vrider på när man ska hälla av vattnet skulle inte vara fel... och en riktig fritös önskar jag mig. En inbyggd, nedsänkt i själva köket – fast då måste man bygga om. En vanlig fritös har vi redan.

Men känns det inte som att man måste laga ”finmat” i ett så här tjusigt kök?

– Absolut inte, vi äter mycket husmanskost, vanlig mat. Själv gillar jag blodpudding, hackkorv och isterband, men man får kompromissa.

Hamburgare?

– Jättegott, det gillar vi!

Brukar barnen hjäpa till i köket?

– Jo, men inte så där av sig själva, men det är klart att de gör ibland.

Vad gillar du mest i just ert kök?

– Att det är stor, de många skåpen och lådorna, och golvet. Höganäsklinkers håller för allt! Man kan gå på dem med en hammare, det skulle inte synas på dem.

Magnus Pojen

Ålder: 44 år.

Familj: Hustrun Anna och barnen Miranda, 15, Adrian 13 och Isaac 10 år.

Bor: I hus i Hovsta.

Gör: VD för McDonalds i Örebro.

Favoritmat: Det får bli italienskt.

Mer läsning

Annons