Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladugårdsängen - en stad i staden

Annons

Området ladugårdsängen byggdes 1992 och marknadsfördes genom en stor bomässa.

Varför valde ni att bo här?

– Det byggdes med en innerstadskänsla med trafikerade smala gatustråk, butikslokaler och boenden i kvarter. Som ett eget område, samtidigt nästgårds till centrum, svarar Gunnar Bergström.

– Genom området rann en bäck och det fanns små dammar där våra pojkar har lärt sig att åka skridskor.

Varför tror du Ladugårdsängen fick en lite negativ stämpel?

– För att kommunen satsade så stort till bomässan, men sedan inte följde upp lika bra. Vattenparken har växt igen, så många butiker blev det inte heller.

– Men området tycker jag idag präglas av en postiv anda som också förstärkts genom den nya bebyggelse som tillkommit de senaste åren. Och vi som bor här har ju trivts jättebra hela tiden. Det är en trygg miljö, ganska bilfritt, mycket barnfamiljer, nära till träningsanläggningar och förskola. Husen är lättsålda.

Vad hoppas ni på?

– Det talas om att parkmiljön ska rustas upp när Sörbyängen är färdigbyggt. Och så önskar vi verkligen en livsmedelsetablering nära. Här bor ju fler än 6000 personer, det är mer än i flera av länets kommuner.

Hur ska 20-årsjubileet firas?

– Det finns ett byalag av fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommunen som brukar ordna valborgsmässofirande och liknande. Vi väntar oss någon form av festlighet där. Om inte så gör vi något i vår bostadsrättsförening i alla fall.

Gunnar Bergström.

Mer läsning

Annons