Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här vill barn bo

Hur vill barn bo och hur har de det på sina rum?
NA Bostad har låtit två fjärdeklasser, en vid Brunnsskolan och en vid Mikaelsskolan i Örebro, berätta i tidningen, på webben och i NA:s webb-tv om hur de har det och vad de drömmer om.

Annons
Ebbas rumMitt rum är ganska stort. Jag har ett skrivbord, det står massor med pennor och papper i burkar. Under bordet har jag lådor med stämplar och målarböcker. Jag har en stor och gosig säng. På sängen har jag ett rött överkast med vita stjärnor på och en massa gosedjur. Bredvid sängen har jag en stor garderob med massa kläder i. I mitt rum har jag mest röda greje. På väggen har jag tavlor som min mormor har målat. Jag har en spegel med en hylla under. Ochn under spegeln är det krokar som det hänger smycken under.När jag är i mitt rum brukar jag leka, mysa, pyssla, rita och sova.

Se rummen och läs berättelserna genom att klicka på bilden till höger.

Måns rumMitt rum är lagom stort. Jag har ett skrivbord och en fåtölj, en säng, gardiner, bokhylla.Jag sitter mest framför datorn och så sover jag där. Mitt rum är grönt och vitt och väldigt snyggt enligt mig.Jag är på mitt rum cirka en timme per dag.Jag gillar sängen mest för den är så skön att ligga i och bara slappa. Jag tror inte att jag vill ha nåt annat rum.
Alexanders rumMitt rum är ganska litet. Jag har en stor hylla med många saker i. Jag har en elgitarr, förstärkare, tre elgitarrer, en tv, en säng med Barca-täcke. Min vägg är ljusblå. Jag har en bild på Barcelonas fotbollslag.På mitt rum så sover jag, spelar gitarr och tittar på tv.Jag är där varannan vecka för jag bor varannan vecka hos pappa och varannan vecka hos mamma.På mitt rum gillar jag mina gitarrer och min förstärkare bäst.Om jag fick välja så skulle jag vilja att mitt rum var större och att jag hade en platt-tv och ett xbox 360 eller ett ps3.
Terese rumMitt rum är lagom stort. Där har jag ett skrivbord i som jag gillar. Jag har också en byrå. Där har jag ett akvarium och ett litet piano.Det är gul färg på väggarna och några djuraffischer. I min säng har jag massa gosedjur för det är mysigt när man ligger i sängen. Jag brukar leka, skriva och spela piano på mitt rum. Jag är där ganska mycket. Det jag gillar mest i rummet är mitt piano och skrivbord.
Jonnas rumMitt rum är ganska stort, jag har gul tapet med oranga blommor på. Jag har röda gardiner, dom är fina. Jag har vitt och rött skrivbord. På det har jag en burk som är grön som jag har pennor i. Papper och målarböcker och sånt har jag i min låda under skrivbordet. Och så har jag en svart data på mitt skrivbord. Jag har en grön matta som är ganska stor. Den brukar jag leka på. En vit säng har jag med rött överkast och röda, gröna och svarta kuddar och massvis med gosedjur. Jag har en ljusbrun hylla över sängen som jag har böcker på och smink och min sminkdocka och en bandspelare. Jag har en tavla med små kattungar på. Jag har inget husdjur men jag vill ha det. Jag är inne på mitt rum ganska ofta. Jag gillar mitt rum för jag har roliga saker där.Mitt önskerum: Jag skulle vilja ha en rosa säng med lila överkast och rosa skrivbord och en stor kuddhörna med rosa och lila kuddar. Och en rosa data. Tapeten ska vara rosa med lila blommor och matta rosa. Det här var mitt lilla rum!
Martins rumMin säng står i högra hörnet av mitt rum. Jag har en tv som står på en bänk med playstation2 under bänken. Jag har skrivbord med en data på. Jag har en elgitarr med en förstärkare. Jag har tre affischer med William Gallas Miroslav Klose och Fernardo Torres. Jag har tre hyllor. På en av dom står det böcker under den står det Kinesiska saker under den står det saker jag fått av Farmor och Farfar. Min tapet är blå. Mitt överkast är FC Barcelona. Jag har ett fönster. Jag brukar spela playstation2 på mitt rum och sova och spela data.
Elias rumJag har fyra väggar. Mitt rum är rektangel-format. En tapet är svart med silvriga streck. Resten är vita. Jag har ett svart-brunt skrivbord. På det står datorn. Sen har jag en skön svart fåtölj. Och silver-grå garderober och skåp. Sist men inte minst har jag en säng. Jag har alltid på mitt överkast, det är svart. Jag har en röd, 2 lila och en svart-vit kudde på överkastet. Min sängram heter likadant som mitt namn: Elias! Jag brukar läsa och spela dator på mitt rum. Jag är i mitt rum ganska mycket. I mitt rum gillar jag mest min säng och min dator. Jag är jätte nöjd med mitt rum! Det enda jag skulle vilja ha är en LCD TV.
Annas rum!Mitt rum är ganska litet. Jag har en säng, ett skrivbord, två garderober, en bokhylla och ett fönster och en vanlig vägghylla. I garderoben har jag en spegel där jag brukar fixa till mig på morgonen. Mitt rum är vitt med en svartblommig fondvägg. Jag har en svart och röd affisch. På mitt rum brukar jag lyssna på musik och vara med kompisar mest med min bästis Alice. Jag gillar mest min säng - den är bäst! Jag skulle önska att mitt rum var större.
Alvas rumStorleken är mitt emellan. Jag har en soffsäng och så har jag ett skrivbord som är stort som en hel vägg men väggen är inte så stor. Den är liten och sen har jag en stor glasvägg med lampor som lyser ner på glasväggen. Jag har en inbyggd garderob med mycket kläder i. På mitt skrivbord står det en dator och blommor och lite små saker som tidning och en engelska bok och en pinne som jag sätter lappar på.Sen har jag en bokhylla som jag har pyssel i och böcker och tofsar. Jag har en lurvig matta och en trästickad fåtölj som det ligger en lamm matta i.Mina tapeter är blommiga och svarta, vita och grå. Sen har jag vita tapeter resten. Jag har två gosedjur - en anka och en koalabjörn. Jag är ibland på mitt rum och pysslar eller städar eller spelar sims 3, Jag älskar mitt rum .
Johannes rumMitt rum är inte så stort. Det är ungefär som en kvadrat. Jag har två stolar som är gjorda av trä med vit färg och en säng med randigt täcke. Mitt skriv bord är blått och jag har många spel och rummet är blått, silvrigt och vitt.Jag har två Manchester United-bilder men inte så många gosedjur i min säng. Jag har en liten TV.Jag brukar vara i mitt rum när jag spelar och läser manga och när jag har kompisar.Jag gillar mest mina spel och mina mangaböcker.Jag är nöjd över mitt rum.
Vendelas rumMitt rum är 3 meter långt och 3 meter brett.I mitt rum finns det en säng med vitt överkast.Jag har en bokhylla med böcker i och cd skivor.Jag har som en byrå med många saker i. På byrån har jag ett akvarium och en cd spelare och en smyckeskrin.Jag har en hylla som det står en tv på.Jag har ett skrivbord där det står en dator på, och andra saker.Det jag gillar mest är att jag kan vara ensam där om jag vill, och att det är mysigt där inne.Om jag skulle kunna ändra mitt rum så skulle jag vilja kunna gå in i min garderob sen går man upp i taket och då kommer man till ett hemligt rum.
Emmas rumMitt rum är ganska stort. Jag har en säng och ett skrivbord och en byrå och en tv och en dator. Mitt rum är vitt och lite rosa och svart. Jag har en bild på mig och mitt skolfoto.Jag sover i mitt rum och kollar på tv.Jag spelar dator i mitt rum.Jag är i mitt rum när jag sover och lite på kvällen.Jag skulle vilja att mitt rum var större.Jag gillar mest min säng i mitt rum.
Samuels rumMitt rum är rätt så stort och det passar mig bra. Jag har ingen fåtölj men jag har skrivbordsstol. Mitt rum har lite gråaktig färg och kamouflagefärg och jag har en affisch. Jag har ungefär fem stycken gosedjur. I mitt rum lyssnar jag på musik och läser. Jag är i mitt rum rätt så ofta. Jag gillar min lavalampa och mitt sparrör och mycket mer.Jag skulle önska att jag hade en fåtölj i mitt rum.
Alice rumMitt rum är ganska stort. Sängen står mot en vägg. Jag har en hylla som jag ställer olika saker på. Jag har en vägg som är lila, allt annat är vitt. Jag har två fönster. En matta som är lila och rosa. Sen har jag ett vitt överkast, över sängen ligger en stor lila kudde. Jag har ett skrivbord som står vid fönstret. Sen har jag en stereo.På mitt rum brukar jag göra läxor, sova, vara med kompisar med mera speciellt med Anna. Jag är där ganska ofta. Jag gillar mest skrivbordet för där kan jag rita. Jag gillar också min stereo.
Smillas rumJag har mest vitt, svart och blått i mitt rum. Väggarna är vita. Jag har en fåtölj som är vit. Min garderob är också vit. Min säng är ganska så stor. Mitt överkast är svart och jag brukar inte lägga det över hela sängen. På min säng så har jag en stor nalle. Jag har en TV framför min säng. Mitt skrivbord är gjort av trä. Jag har en matta mitt på golvet. Jag brukar pyssla, vara med kompisar, spela data och vara inne på Msn på datorn i mitt rum. Under min säng så har jag två lådor med gosedjur i. Det jag gillar mest med mitt rum är att det är mysigt. Det är bra som det är.
Hannas rumMitt rum är ganska litet men väldigt mysigt. I mitt rum finns det en säng med vitt överkast. Och så har jag en soffa som är grå och mjuk. Min TV är svart och en inbyggd dvd i, den står på min vita hylla. Det är tre väggar som är vita och en vägg är svart. Fast jag har massa olika färger i mitt rum, det är roligt och ha olika slags färger. Och sen har jag ett skrivbord som det står massa saker på. När jag är på mitt rum brukar jag sitta vid datorn eller kolla på TV. Jag är ganska mycket på mitt rum, jag är ju där när jag sover. Jag gillar väldigt mycket att sitta i min jättesköna soffa, och så gillar jag att ligga i min säng och kolla på min TV såklart. På mitt rum kan man göra massa slags olika saker, till exempel rita, pyssla. Jag önskar att mitt rum vore lite större.
Ludvigs rumJag har det största sovrummet i hela huset. Jag tycker mitt rum är ett toppenrum. Mitt rum är nästan bara svart och vitt. En vägg har en fondtapet, på tapeten finns en massa häftiga fotbollsspelare. Jag har en tavla och min mamma har lovat att jag ska få en stor fotbollsspelare målad på väggen vid min säng.Dom möbler jag har är en säng, en vit skrivbordsstol, skrivbord, två svarta sköna puffar och en svart rund matta med en vit stjärna på. Jag har också en hylla med en tv i. Mina friidrotts- och fotbollsmedaljer hänger på min gardinstång.Det jag gillar mest i mitt rum är min säng, tv:n och mina puffar. Jag gjorde mitt önskerum i somras och jag fick vara med och designa mitt rum, det var kul.

Mer läsning

Annons