Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp för villor och ner för bostadsrätter

Priserna på bostadsrätter i landet har fallit de senaste månaderna, men mäklarna ser det som en säsongseffekt och tror att de stora visningshelger som står för dörren sätter fart på bostadsmarknaden igen.

Annons

Bostadsrätter har fallit i pris med 3 procent under den senaste månaden och under de tre senaste månaderna, enligt siffror från Mäklarstatistik.

– Men nu märker vi att nyinkommet ökar och vid den här tiden på året brukar aktiviteten på bostadsmarknaden ta ytterligare fart, säger Ingrid Eiken, vd på Mäklarsamfundet.

Prisfallet på bostadsrätter är enligt Ingrid Eiken en effekt av att det under somrarna säljs färre dyra lägenheter i storstäderna.

Priset på villor i riket har ökat med 1 procent den senaste månaden och de senaste tre månaderna är uppgången 3 procent.

– Villapriserna har haft en jämnare utveckling och där har det skett en återhämtning, särskilt tydlig är den om man tittar på de senaste 12 månaderna.

Under de senaste 12 månaderna har villapriserna i riket ökat med 4 procent, i Storstockholm och Storgöteborg är ökningen 5 procent medan ökningen i Stormalmö stannar vid 2 procent.

(TT)

Mer läsning

Annons