Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad skulle du vilja ha för bygghjälp?

I veckan fick en familj i Örebro besök av bygg- och inredningsprogrammet Bygglov som tar sig an bygg- och renoveringsprojekt som avstannat av olika anledningar.

Annons

Rynningefamiljen har i veckan flyttat ut ur sitt hus och lämnat över det till Bygglovsteamet, som på fyra dagar gör om det familjen vill ha hjälp med.

Hur många jobbar med ett sånt här byggprojekt?– Vi är ungefär tio personer i teamet, men sen tar vi hjälp av olika många hantverkare på plats beroende på vad det är som ska göras, säger inspelningsledare Victor Landegård.

När visas programmet i tv?– Någon gång under nästa vår.

Nerikes Allehanda åkte till kvarteret för att prata med de boende i området om veckans stora snackis och för att höra med dem om vad de skulle vilja ha hälp med om ett byggprogram hälsade på hemma hos dem.

– Jag skulle vilja ta bort plåtfasaden, säger Kristina Hallermo.

Kristina och Sven Pettersson bor i en villa från 20-talet och är tredje generationen i huset.

– När huset byggdes var det träpanel och jag skulle vilja ha tillbaka den. Ta bort plåten och göra huset så likt ursprunget som möjligt.

Generationsskifte

– Det är generationsskifte här i kvarteret nu och det är många som gör om husen till som de såg ut från början. Det skulle jag gärna vilja ha hjälp med.

Över gatan från Kristina och Sven bor Gösta Pettersson.

Han fyller 91 år om några veckor och han är ute och planterar blommor i trädgården.

– Jag kan inte komma på vad det skulle vara som jag vill ha hjälp med att fixa. Jag har bott här i 46 år och det mesta är upprustat allt eftersom.

– Tidigare har jag gjort det som behövde fixas själv men nu ser jag inte så bra längre, så jag får hjälp av släktingar med sånt men jag kan inte komma på något särskilt alls faktiskt. Men jag gillar att påta i trädgården och det kan jag göra själv ännu.

Mer läsning

Annons