Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Lördagskrönikan: "Konkret betyder det att ingen kan gå på toa eller spola i kranarna"

Det är julaftons morgon. I vardagsrummet gnistrar julgranen och jag har tänt några levande ljus. Jag känner mig så där riktigt Disneyjulslycklig , sådär som man gör när alla tre utflugna barnen med sina respektive är hemma för att vi ska fira jul tillsammans.

Annons

Det råder total frid innan julstöket drar igång på allvar. Det kommer bli fullt hus framåt lunch med ännu fler gäster, nästan hela tjocka släkten. Kylskåpet är smockfullt. Plötsligt hörs ett surrande i huset, ett bestämt sådant. Ett larm"!

Efter koll i förrådet visar det sig att det är avloppspumpen som larmar. Den har lagt av, gått sönder helt ska det visa sig. Ganska få hus behöver en avloppspump. Men vårt behöver det. Och nu har den alltså gått sönder, just på julaftonen.

Konkret innebär det att ingen kan gå på toa eller spola i kranarna. Att fira jul hemma är bara att lägga ner. Suck, stön och villrådighet. Vad gör vi nu? Ett telefonsamtal senare är julaftonsfirandet löst. "Kom hit", säger mina föräldrar och sätter igång att duka för julkalas.

Suck, stön och villrådighet. Vad gör vi nu?

Själva packar vi ihop all julmat, julklappar, hela familjen och drar hem till mamma och pappa och firar jul där i stället. Övriga gäster hänger på. Det blir en jättemysig julafton där vi alla hjälps åt med matbestyren innan det är dags för julklappsöppning. Tänk vilka oanade förljder en trasig avloppspump kan leda till.

Så småningom kunde vi få den gamla trasiga avloppspumpen ersatt med en ny och nu funkar den klockrent. Men man kan aldrig veta vad som står på tur att lägga av, inte när man har ett hus.

Men tillbaka till nuet. Du som läser Bostadspuls både digitalt och i papperstidningen, kommer märka att Bostadspulsbilagan tar en paus – men vi försvinner inte. Under lördagarna 23 och 30 december samt 6 januari kommer vi att finnas med i NA:s papperstidning med reportage kring boende i länet. Fast den 6 januari kommer inget papperstidning i din brevlåda. Då kan du i stället läsa E-NA på nätet, vid sidan av den vanliga sajten na.se.

Den 13 januari är vi tillbaka som en egen Bostadspulsbilaga och kommer ut övriga lördagar under vintern och våren. Vi kommer att besöka en bergsmansgård och en av länets konstnärer. Bland annat.

Men först är det jul. Ni kan bland annat läsa om Elin Törnqvist och hennes familj som julpyntat sitt hus inför den första julen i nya huset. Ta också gärna råd av Mikael Johansson som tipsar om hur du kan ljussätta din husfasad för lite extra julstämning.

Jag önskar dig en trevlig tredje advent!

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!