Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Nu ska julgranen ut – örebroare kan lämna granar på Stortorget

Annons
Arkivbilder: NA och TT.

Tjugondag Knut dansas julen ut. Men många vill göra sig av med sin barrande gran tidigare än så. I flera städer finns speciella återvinningskärl för julgranar, kolla på din kommuns hemsida.

På en del orter kan man till och med få granen hämtad. Om det inte finns en speciell granåtervinning kan trädet i stället klippas ner och lämnas som trä- eller trädgårdsavfall.

Trädgårdssajten Odla.nu tipsar också om att de tunnaste grenarna kan läggas längst ner i en ny kompost för att ge bra luftcirkulation.

I Örebro kan du lämna din julgran på Stortorget på måndag den 15 januari. Mellan klockan 17 och 19 tar kommunen emot granar vid den nedre delen av torget vid den stora granen. Den som vill kan också lämna in julgranen gratis vid någon av kommunens återvinningscentraler eller ristippar.

I Kumla går det att lämna in granen vid Centralförrådet på Östra gatan 2. Mellan fredag den 12 januari och måndag den 15 januari kan du lämna din gran i en container. Du kan också lämna din gran dygnet runt på återvinningscentralen i Kvarntorp. Granen ska läggas i högen med ris och kompost. I Kvarntorp finns den utanför själva återvinningscentralen.

På de andra länskommunernas hemsidor finns ingen specifik information om granåtervinning.

Granen kan komma till nytta.Foto: Lars Pehrson/TT

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!