Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny design på Formex

Formex erbjuder en bra chans för ny design att visa upp sig. Vi kollade in en del roliga prylar som kanske är blivande designklassiker.

Annons

Lykalia K kallar Kristina Larsson sitt företag. Hon arbetar i trä och har bland annat skapat detta smyckeskrin i ek som ser ut  som en diamant. Den har en fantastisk precision och garanterat plats för många smycken. Ungefär 9000 kronor kostar det. Läs mer på www.lykaliak.se

Jennie Olofsson är glasblåsare och designer och jobbar bland annat med att få glaset att verka flytande genom en speciell teknik. Läs mer på www.glasstudionbigpink.se

Anette Carlsson Moberg jobbar med egen design och i samarbetar med lokala företag för att skapa filtar, tallrikar, brickor och annat. Tallriken kostar ungefär 200 kronor. Läs mer på www.patternplan.se

En förebild för nya designer kan vara Stig Lindberg vars mönster och porslin fått en renässans. Allt fler av hans mönster från 50- och 60-talet tas upp igen.

När Annika och Henrik Ismarker flyttade in i det före detta pensionatet Westerbloms och började renovera, upptäckte de flera fina gamla tapeter. Nu har de återskapat några mönster: tre olika mönster till kuddar samt ett bäddset. Produkterna är döpta efter kvinnor som har bott i huset.– Vi kände att det var vår plikt att göra något av allt det vackra som finns i huset, berättar Annika Ismarker.Läs mer på westerbloms.se

Annons

LISTA: Här är paren i Lekeberg med högsta inkomsterna – Bergstedt i topp

Artikel 20 av 20
Inkomstligan taxeringsår 2018
Visa alla artiklar

Här är topplistan över de gifta par i Lekebergs kommun som 2018 deklarerade högst sammanlagd inkomst, det vill säga de inkomster de hade under 2017.

Annons

Topplistorna är uppdelade per kommun. Postorterna kan dock avvika eftersom postnummer inte alltid följer kommungränserna.

Annons

Polisen beredd inför dagens högriskmatch: ”Brukar inte vara problem med AIK”

Artikel 10 av 10
ÖSK–AIK
Visa alla artiklar

Klockan 16 i dag är det avspark mellan ÖSK och AIK på Behrn arena. Innan dess kommer supportrar att värma upp i centrala Örebro. Örebropolisen är beredd om det skulle bli stökigt.

Annons
(Arkivbild) AIK-supportrar och supporterpoliser sida vid sida när AIK promenerade till Behrn arena  för några år sedan.

– Vi kommer att ha erfaren personal i tjänst, poliser som är vana att kommunicera med människor i stora folksamlingar, säger Mats Öhman vid Örebropolisen.

Han är inte orolig för att det ska bli stora problem.

– Det brukar det inte vara när AIK:are kommer hit.

Hur stora resurser man kommer att ha för att hålla koll på ordningen avslöjar han inte.

– Du får samma svar som alltid: Vi uttalar oss aldrig om det, inte inför fotbollsmatcher och inte inför andra händelser heller. Om det nu finns personer som vill stöka till det, så avslöjar vi förstås inte hur många poliser som jobbar.

Polisen räknar med att det kommer mellan 3 000 och 3 500 AIK-supportrar till Örebro i eftermiddag. De kommer till stan på olika sätt och från olika håll, bland annat väntas ett tiotal bussar från Stockholm.

Många AIK-supportrar kommer att hålla till på Strömpis, som har bokats inför matchen. Men det kommer förstås att finnas AIK- och ÖSK-supportrar på andra uteserveringar runt om i stan. Polisen kan inte bestämma vart folk ska vara.

– Det är ett fritt land, säger Mats Öhman.

Men man har en löpande dialog med krogägare, och supporterpolisen från både Stockholm och Örebro är på plats.

När det närmar sig matchstart gäller det att se till att de olika lagens fans inte stöter på varandra

– Vi kommer att hjälpa supportrarna att gå lämpliga vägar, säger Mats Öhman.

Om man ser personer som begår brott är det inte säkert att man gör direkta ingripanden. Det kan vara brott som kan utredas efteråt.

– Det får avgöras från situation till situation, säger Mats Öhman.

Läs också: ÖSK ökade mest av alla i bengalbränning – två supportar ställs inför rätta: ”Vet inte riktigt hur vi ska få bukt med det”

Annons

Arbetena på Östra Bangatan igång men gående respekterar inte avspärrningarna: "Folk går rakt igenom området"

Annons

LISTA: Här är paren i Kumla med högsta inkomsterna – Godlund i topp

Annons