Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boström inställd på Porokara-flytt

Roni Porokara, 26, kommer allt närmare en flytt bort från ÖSK. Nu tvivlar till och med tränare Sixten Boström på att drömvärvningen stannar.

– Vi får nog i alla fall inte behålla honom hela säsongen, säger Boström.

Rubrikerna om Roni Porokara och en flytt till en större liga avlöser varandra. I NA i måndags bekräftade ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren att man diskurerar den finländske landslagsspelarens framtid med två klubbar. Tidigare rykten har sagt israeliska Maccabi Haifa och engelska Fulham.

Sixten Boström vill inte kommentera vänsteranfallarens situation mer ingående än så här:

– Han har blommat ut nu och vad jag förstår är han aktuell att gå vidare.

Hur länge tror du att ni får behålla Roni Porokara i ÖSK?

– Inte hela säsongen. Mer än så vill jag inte säga just nu.

Hur ska ni ersätta Roni?

– Vi kör på som vanligt, men det är klart att man har en beredskap och är förberedd om något snabbt skulle hända. Precis som med vilken spelare som helst.

Hur ser du på Agbar Barsom som fortsätter träna med er?

– ”Abbe” är en professionell spelare som känner killarna väl i laget. Han har en anknytning till Örebro och det är en positiv grej.

Har du framfört önskemål om att värva Barsom och skulle han kunna ersätta Porokara?

– Nej, det har jag inte gjort. Inte i det här läget av säsongen. Barsom och Porokara är helt skilda spelartyper, säger Boström.

Att Roni Porokara är en av Sixten Boströms viktigaste spelare är ingen hemlighet. När Boström anslöt till ÖSK hade han ett namn högre upp en något annat på sin önskelista med värvningar.

– Roni var först på den listan och spelaren jag verkligen ville ha. Han svarade för ett genombrott under sin näst sista säsong i Honka men hade en sämre sista säsong. Det gjorde det enklare för oss att värva honom, säger Boström och får respons från ÖSK:s nye assisterande tränare Lasse Mosander:

– En undervärderad spelare även när han var i Finland. När vi mötte Hämeelinna hoppades vi varje gång att Roni inte skulle vara med. Oftast var han inte med. För att han var för ung. Men så bra var han redan då, säger Mosander.

Porokara har tidigare i NA inte velat säga så mycket om intresset från andra klubbar.