Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boström: ”Möter hellre internationellt motstånd”

Örebro börjar göra sig redo för Europaspel.
Under träningsveckan i Turkiet finns AIK och Trelleborg på plats – men de ratas för ett turkiskt superligalag.
– Vi spelar hellre mot internationellt motstånd än svenska lag, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

I dag reser ÖSK till Antalya på den turkiska solkusten för en veckas träningsläger. Som det ser ut i nuläget kommer ÖSK att spela tre matcher. Den 15:e mars är en match mot MP Anatalyaspor inbokad. Det är ett lag som spelar i den högsta turkiska ligan, Süper lig.

– Det är ett bra lag som spelar i en bra liga. Den 11:e och 12:e är det tänkt att vi ska spela matcher också. Vi har fått några förslag på lag. Men vi har tackat nej tills vidare på grund av kvaliteten. Men vi håller på och kollar och jobbar på den biten just nu, berättar Sixten Boström.

Möter inte AIK

På plats i Antalya finns även ÖSK:s allsvenska konkurrenter AIK och Trelleborg. Men det är inte aktuellt att möta något av lagen, enligt Sixten – som blickar framåt mot sommarens Europaspel.

– Vi spelar hellre mot internationellt motstånd. Dessutom har vi alldeles nyligen mött AIK.

Fyra stannar hemmaÖSK reser ner med en 25-mannatrupp. De som får stanna hemma är Simon Leonidsson och Kalle Holmberg (skola), Robin Staaf (knäskadad) och Johannes Skoglund. Spelare som tidigare varit frågetecken reser med, bland annat Patrik Anttonen (ljumske) och Samuel Wowoah (vristen).

– De har börjat att träna lite grann. Men Samuel, till exempel, kommer att ta det lite lugnare inledningsvis i Turkiet. Sen får vi se, berättar Sixten.

Under träningsveckan kommer ÖSK att slipa på en del taktiska detaljer, både offensivt och defensivt. Laget kommer att träna två pass om dagen.

Vad hoppas du att få ut av veckan?

– Det är egentligen första gången som vi har hela truppen på plats. Så det handlar väl om att svetsa ihop laget. Lära känna varandra, både socialt men förstås också fotbollsmässigt.