Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boström till MLS

Förre ÖSK-tränaren Sixten Boström har klart med en ny klubb.

Han tog ÖSK till en tredjeplats i allsvenskan 2010 och införde en offensiv fotboll som tvättade bort tråkighetsstämpeln från laget. Men sedan gick det sämre för Sixten Boström som fick sparken från ÖSK 2012, mitt i säsongen som skulle sluta med att ÖSK åkte ur allsvenskan.

Efter tiden i ÖSK gick flyttlasset till HJK Helsingfors och återigen visade Sixten Boström upp blandade resultat. Han ledde laget till ligaguld 2013 men fick sparken 2014 efter en svag säsongsinledning.

Sedan dess har Sixten Boström varit utan jobb. Men nu har han klart med ett nytt uppdrag. Han blir assisterande till förre Hammarbytränaren Gregg Berhalter i MLS-klubben Columbus Crew.

– Vi är glada över att Sixten ansluter till den tekniska staben. Hans erfarenhet och taktiska kunnande kommer att vara en tillgång för tränarstaben och klubben, säger Gregg Berhalter till klubbens hemsida.

I Columbus återförenas Boström med mittfältaren Mohamed Saeid som han gav chansen att debutera i allsvenskan under våren 2012.