Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boström trött på ”fjäskande idioter”

Robert Boström, ordförande för Sverigedemokratisk ungdom i Örebro län, hoppar av politiken. Han uppger på sin blogg att han är trött på politiken, partistrider och konflikter.

Fram till årsskiftet hade Robert Boström en tjänst som politisk sekreterare i landstinget, vilket han dock inte fick fortsätta med. Nu har han avsagt sig alla uppdrag, som ordförande i Sdu och distriktssekreterare för Sverige-demokraterna. Han tänker inte heller kandidera till någon post i höstens val.

– Jag har tröttnat på att vara politiker. När man kommer in i politiken är man väldigt engagerad och man känner att man vill göra nytta.

– Sedan blev det mycket pappersexercis och byråkrati. Det var inte det jag ville hålla på med, utan med opinionsbildning och att påverka, säger han.

På sin blogg skriver han att han tröttnat på diverse partistrider, konflikter och ”fjäskande idioter som går över lik för makt och ersättningar”.

– I alla partier finns det en kamp mellan idealister och opportunister, där vissa är beredda att tumma på ideologiska ställningstaganden. Det blir också ett helt annat sätt i partier och föreningar så fort det börjar pratas om ersättningar, säger Robert Boström.

Att han inte fick fortsätta sin tjänst som politisk sekreterare har påverkat honom.

Trött på ”påhopp”

I sin blogg skriver han ”När man sett vad maktbegär och pengar kan göra med människor så var det inte helt oväntat”. Trots det kom beslutet som en chock.

– Först blev jag väl det, och jag tänkte vad jag skulle göra nu och det fanns en oro för framtiden.

– I efterhand när jag tänkt till lite är det egentligen jäkligt skönt att ta det här steget och lägga ned politiken, som jag annars kanske inte hade gjort, säger han.

Han är också upprörd över medias ”påhopp” och vänsterextremister, som har hotat honom flera gånger.

– Jag skulle ljuga om jag sa att hoten inte har påverka mitt beslut, men det har inte varit avgörande, säger han.

Vad han ska göra nu vill han inte gå in på.

– Det ingår i det nya hemliga livet.

– Vill jag hålla på med politik så ligger det väldigt långt in i framtiden, säger Robert Boström.

Bakgrund

Robert Boström uppmärksammades i december förra året då han skrev ett inlägg på Ungsvensk.se. Den 29 november brann Ungdomsgården Cyklopen, dit många med många vänstersympatisörer går. Öknamnet på ungdomarna i forumet var rödingar och de påstods gå klädda i hampa. I sitt inlägg skrev Boström ”Vilket i sig är rätt så smart, för skulle personerna börja brinna så skulle de vara mer upptagna av att dar i sig ångorna än släcka elden. Stekt röding är riktigt gott...”.

Han har förklarat orden med att det var ett skämt.