Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Botvidsson derbyhjälte

Fotboll är inte alltid rättvist, det fick Karlslund bittert erfara mot ÖSK Ungdom. 1–2 (1–0) slutade matchen på Karlslund arena i division 2.

Efter en spelmässigt jämn andra halvlek skruvade hemmalaget upp tempot och pressade enormt mot ÖSK:s mål sista kvarten. Publiken bjöds på en orgie i sumpade målchanser från de rödblå spelarna och lagen tycktes få nöja sig med var sin poäng. Men som en blixt från klar himmel slog Adam Botvidsson till i den 90:e matchminuten och stal alla tre poäng till ÖSK. Efter ett av otaliga Karlslundsinlägg snappade Fedja Jelecak upp bollen och iscensatte den avgörande kontringen. Kvicke Adam Botvidsson löpte in bakom backlinjen, fick en perfekt passning och petade in bollen bakom duktige hemmamålvakten Jonas Persson.

– Sjukt skönt! Fedja skrek att jag skulle passa tillbaka men jag såg bara målet. Jag trodde jag var offside först men det var jag inte och så fick jag en tå på bollen, säger en mycket glad Botvidsson.

"Konstig match"

Derbytakterna syntes inte på planen men efter slutsignalen visste glädjen inga gränser hos de svartvita. Att det här var en seger som smakade lite extra gott gick inte att ta miste på. I hemmalagets omklädningsrum hade man dock lättare att hålla sig för skratt. Med tanke på hur matchen utvecklade sig var det förståeligt. För i första halvlek var det egentligen bara ett lag på planen.

– Första 25 minuterna spelade vi jättebra, synd att vi gjorde fler mål då, suckar Isaac Kiese Thelin.

– Det var en konstig match, vi dominerade men de lyckas ändå göra två mål och vinna.

Calle målade igen

Hemmalagets ledningsmål gjordes föga överraskande av notoriske målskytten Calle Olsson som ställde Claus Pedersen i målet med en lobb från högerkanten. Men även om Karlslund trillade boll på ett trevligt sätt lyckades man inte skapa så värst många målchanser. Halvtidsledningen var dock ytterst befogad, ÖSK inledde avvaktande med lågt försvarsspel och skapade inget offensivt. Det gjorde däremot Kristoffer Näfver som ställde till mycket oreda för ÖSK, han hade en fot med i det mesta i anfallsväg. Men den forne ÖSK:aren hade bara ork för en halvlek och bleknade helt i andra akten.

– Vi började med lågt försvarsspel men ändrade taktiken efter en stund och då fungerade det bättre, säger Botvidsson.

Karlslund närmast segern

Ju längre matchen led desto jämnare och sämre blev den. Anel Corliac kvitterade visserligen i inledningen av andra halvlek men det var utan tvivel Karlslund som styrde matchen och låg närmast segern. Framför allt mot slutet hängde ett segermål i luften för hemmalaget. Duktiga innerbacksparet Nicklas Svensson och Pontus Jacobsson i ÖSK höll dock rent framför målet. Men inte ens de svartvita spelarna vågade tro på seger när matchklockan tickade in på tilläggstiden.

– Jag trodde inte ens vi skulle ta en pinne när de mosade på som mest. Det känns helt fantastiskt att vinna så här, ler Botvidsson.