Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bowlinghall byggs om för andra kulor

Fördubblat antal banor, möjligheter till servering, möteslokaler och sekretariat. Allt blir både större och bättre när kommunens luftskyttar får flytta från gamla telehuset på Skolgatan till före detta bowlinghallen i Sandströms.Men först krävs det lite arbete.

– De ska vi i skyttealliansen stå för själva, berättar Johan Persson i Frövi-Lindesbergs pistolskyttar.

– När höstsäsongen startar i september-oktober ska allt vara klart.

Omkring 600 skyttar i fem föreningar kommer att få glädje av den nya hallen, oavsett om det handlar om pistol- eller gevärsskytte.

Förutom hans egen klubb ingår Aspa-Gusselby skytteförening, Ramsbergs pistol- och sportskytteklubb, Lindesbergs skytteförening samt Bergslagens jägargille i alliansen.

Banorna rivs ut

Under helgen som gick arbetade skyttarna i hallen för att dels få undan de rester av banmaskineriet som fanns kvar efter bowlingtiden, dels själva banorna.

Under dem finns nämligen ett stabilt betonggolv som är lämpligare underlag för en skytt än ett mjukare trägolv.

En vägg ska tas ned och en annan upp på ett annat ställe. Och så ska allt handikappanpassas.

– Däremot ska vi ha öppet mellan skjutbanorna och kafédelen. Då kan besökare se skyttarna och hur det går till. Det kan vara roligt för medföljande föräldrar och i samband med tävlingar, säger Johan Persson.

Alliansen hoppas de nya lokalerna och det dubblerade antalet banor ska göra att fler söker sig till luftskyttet. Och blir det populärt hoppas alliansen kunna locka fler sponsorer.

Huvudsponsor nu är Storå Rör som kommer att synas i det blivande hallnamnet, hur är oklart än så länge.

I dag har alliansen tio banor där man med hjälp av linor kan veva fram tavlorna och se resultaten. I en framtid hägrar naturligtvis digitala mål där träffarna ses direkt på en dataskärm.

Eftersom luftskyttesäsongen huvudsakligen hör vintern till hoppas alliansen kunna hyra ut till andra verksamheter under andra årstider. Luftskyttebanorna är lätta att flytta undan och då kan golvytan användas för bridge, dans eller något annat.