Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bra att vi nämns däruppe"

Lilla silver förra säsongen. Men om ÖSK ska fortsätta tillhöra toppen duger inte samma insats en gång till.
- Vi har pratat mycket om att det kommer att krävas ett hårdare jobb om vi ska lyckas igen, säger ÖSK:s lagkapten Magnus Wikström.

Örebro SK har flyttat fram sina positioner i fotbolls-Sverige. Det märktes inte minst under måndagens allsvenska fotbollsupptakt i Malmö. Där hyllades laget av experten Jens Fjellström och nämndes även som en potentiell guldkandidat.

- Att vi nämns där uppe tycker jag är ett bra tecken. Det innebär att man inte tror att förra årets insats var en engångsföreteelse, säger Magnus Wikström.

Hur klarar ni den pressen?- Det vet man aldrig förrän efteråt. Men jag tror inte att vi kommer att bli stressade om vi drabbas av några förluster. Allsvenskan är ett maratonlopp och det gäller att fokusera på att prestera omgång för omgång. Det känns som att vi har en trygghet i det vi gör, säger ÖSK-backen.

De senaste årens framgångar föder förväntningar. Något som märktes redan förra säsongen när ÖSK vid något tillfälle blev utbuat på hemmaplan.

- Det är klart att vi hellre vill ha en publik som fungerar som en extra spelare som kan vända ett underläge. Det skulle kunna vara nästa steg för Örebropubliken att sträva efter, tycker Wikström.

På det hela taget dominerar dock de positiva tongångarna.

- Absolut. Jag är uppvuxen i Örebro och har märkt en attitydförändring hos folk i allmänhet efter degraderingen till superettan. Klubben har rannsakat sig själv och det känns som att det är fler och fler som är glada för framgångarna, säger Wikström.

Elfsborg tippas ta SM-guld. Vad säger du om det?- Inte så konstigt även om Malmö också har ett jättebra lag. Men själv tycker jag att det är jättesvårt att tippa. Fram till sommaren är bara del ett av säsongen sedan vet man aldrig vad som händer med trupperna. Det är den verklighet som vi lever i, konstaterar Magnus Wikström.

I sommar väntar också Europaspel för klubben.

- Det blir en upplevelse. Men först är det allsvenskan som gäller, säger lagkaptenen.