Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra beslut är viktigare än rättvisa beslut

Artikel 28 av 28
Nya avgifter på hjälpmedel i Örebro län
Visa alla artiklar

Replik

... till signaturen ”Sömnlös är bara förnamnet just nu”, NA 28 maj.

”Frustrerad” är efternamnet! Regionen beter sig lika illa som en del telefonförsäljare gjort. Självklart ska det framgå på en faktura, vad man ska betala för. Sen kan man undra varför vi ska betala för hjälpmedel, som man fått, före införandet av avgifter. Hörapparater, rullatorer, rullstolar med mera skrivs väl av efter en tid, kanske 3-5 år. Hjälpmedel som inte är avskrivna bör då finnas med på fakturorna. Att regionen marknadsför avgifterna med ”65 kr per månad” ser jag som ett försök att lura de behövande att tycka att avgiften är låg, 780 kr/år låter mycket mer. Nåja, det är inte avgiften man retar upp sig på, utan vad den gäller för. Karin Sundin försvarar avgiften då hon menar att det blir mera rättvist. Hur förstår jag inte! Politiker ska inte försöka skapa rättvisa beslut, de ska skapa bra beslut, vilket betyder att alla beslut måste bli kompromisser. Jag förstår att det är svårt att uppnå i den politiska anarki som råder i Sverige och övriga världen.

Mitt råd till Region Örebro län är, att ni omedelbart avbryter faktureringen och gör en omstart. I dagsläget har svenska folket allvarligare problem att leva med.

Caj Forsström

frustrerad och sömnlös, Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel